Tovallons negres
Misc 04/10/2011

Per pròpia voluntat, eh?

i
Empar Moliner
2 min

Llegeixo la notícia de la nena de 14 anys que va ser expulsada d'un examen per negar-se a treure's el vel islàmic. Es remarca, per cert, que la noia ho va fer "per pròpia voluntat" (uf!).

La nena ja té advocat, que pels últims casos que ha dut es veu que és expert en vels. El professor de l'examen li va demanar que se'l tragués, perquè li tapava les orelles i això no està permès, per evitar el frau. Em sorprèn que la noia no ho hagués calculat, que l'hi farien treure, cosa que em fa pensar que o bé és molt ingènua o bé que no hauria aprovat.

Quan es dicta una llei -la que sigui- ens hem de preguntar, sobretot, quin és l'esperit d'aquesta llei.

Si un institut decideix que els alumnes que facin un examen hauran de mostrar les orelles, l'esperit de la llei és evitar que copiïn. Per tant, si hi hagués, posem per cas, una alumna malalta de càncer que volgués dur el cap tapat amb un mocador, en bona lògica se li hauria de permetre, sempre que mostrés les orelles. I si una alumna malalta de càncer pot portar el cap tapat per una natural i evident qüestió estètica, potser hauríem de permetre que una alumna també el dugués tapat (sempre que se li veiessin les orelles) per motius religiosos. Que també són molt importants.

Ara bé. També és necessari que ens preguntem quin és l'esperit d'Al·là a l'hora de dictaminar la llei per la qual les dones musulmanes han de dur vel.

No és pas perquè vagin més fresquetes, ni per evitar que se'ls encomanin els polls. Estarem d'acord que és per evitar d'excitar la concupiscència masculina. Els homes tapen allò que els agrada, per tal de preservar-ho d'ells mateixos o dels altres. Així doncs, jo trobo que la bona musulmana que vol dur vel i seguir de veritat la llei de Déu, el que hauria de fer és no anar a l'escola. No estudiar, vaja.

stats