06/11/2012

El pontífex no fa pont

2 min

Per fer front a la crisi, diu que el govern del Regne d'Espanya vol eliminar els ponts i traslladar els festius als dilluns. El cas és que, per fer una feina tan complicada, na Soraya Sáenz de Santamaría, vicepresidenta del govern, ha hagut de pactar amb Antonio Rouco Varela, president de la Conferència Episcopal Espanyola. I han arribat a un acord, que ja s'ha filtrat. La cosa es veu que queda així. El pont de Tots Sants se suprimeix, però, en canvi, es manté el de la Puríssima. També es manté el de la Mare de Déu d'Agost, el 15 (diuen que per acontentar el sector turístic). I, per contra, es mouen el de Sant Josep i el de la Constitució.

Que la Conferència Episcopal vulgui suprimir el pont de Tots Sants i, en canvi, vulgui mantenir el de la Puríssima, em sembla un gest emocionant que em retorna la fe. Tots Sants és una festa que ja ha estat entregada al paganisme. Per perniciosa influència ianqui, els nens i els no tan nens es disfressen de zombi i, vestits d'aital manera, se'n van de farra a espantar. I com que la por està de moda, la cosa està agafant més volada fins i tot que el Carnestoltes. Que, per cert, és una festa davant de la qual l'Església ja fa molt de temps que va haver de capitular i adoptar-la per no perdre-la del tot. (Un mal menor, equivalent a fer-se federalista sobtat quan veus que estàs envoltat d'independentistes.) Per tant, l'única cosa que pot fer l'Església davant dels zombis és complicar-los la vida i arrabassar-los el pont. En canvi, ves per on, el pont de la Puríssima sí que se'l queden, perquè per la Puríssima, el populatxo no se'n va a cap macrofesta. Si per la Puríssima la gent es comencés a disfressar o despullar, veuríem que s'acaba el pont.

Ara bé, de tot plegat hi ha una cosa que em posa els pèls de punta. Que moguin la Constitució. ¿La Constitució espanyola? Però com s'atreveixen? ¿Que no saben, Déu meu, que la Constitució espanyola és inamovible?

stats