14/12/2011

La plaga de la ruca

2 min

La tendència hortofrutícola letal de la qual els voldria parlar avui es va introduir entre les classes benestants catalanes fa una dècada, però és ara, en els nostres dies, que s'ha tornat una plaga. Es tracta de la plaga de la ruca.

L'estrella televisiva amb preocupació mediambiental (figura amb pasta però també amb escrúpols) reforma la segona residència. Una segona residència que ha adquirit gràcies a la feina, sempre lloable i meritòria -cito les paraules de l'estrella-, d'"influir en l'opinió dels altres". Una segona residència que declararà com a seu de la societat limitada que comparteix amb l'espòs o esposa, perquè així desgrava més. Una segona residència decorada amb rusticitat, però amb algun toc atrevit (atrevit com l'estrella televisiva, que n'és molt, d'atrevida). Una rusticitat apta per convidar a casa el pescador del poble (en Tonet, un nano maquíssim) perquè ens dugui les gambes per a l'arròs, però també apta per convidar a casa altres estrelles televisives per mantenir-hi converses mundanes. "Jo, amb el meu home, al principi, vaig trencar tres llits, perquè érem molt fogosos". "Ah, doncs jo, amb el meu, el que més practico és la pluja daurada. A tu no et torna boja?"

L'estrella televisiva només demana una cosa a la decoradora que li fa l'interiorisme de la segona residència: que li projecti un hort. Un hort modern, s'entén. Un hort maco. I l'hort maco de l'estrella televisiva amb preocupació mediambiental conté un element verd imprescindible: la ruca.

La ruca és molt guai d'anar a tallar quan ve un convidat, perquè la ruca creix a tot arreu. És un descans per al jardiner, que, de passada, ens ha d'escombrar la pinassa i regar la gespa. La ruca és una plaga. No podem més amb les estrelles televisives que surten per la tele tallant ruca i dipositant-la als cistellets de vímet adquirits al Brocantic.

stats