TOVALLONS NEGRES
Misc 02/12/2011

La nostra audiència

i
Empar Moliner
2 min

En una gala especial dedicada als anunciants presentada per Jesús Vázquez, el responsable de l'àrea de publicitat de Telecinco va enviar-los un missatge: "Tot i que l'audiència ens interessa, us asseguro que el vostre suport ens interessa molt més".

És una frase tan emotiva que diria que m'ha provocat llàgrimes de dolor, si no fos perquè m'estic depilant els engonals i, en aquest cas, les emocions que sento -tan complexes tractant-se d'una dona com jo- se'm superposen. "Ens interessa l'audiència", diuen. "Però vosaltres, els anunciants, ens interesseu encara més", diuen també. I jo dic: "Manel, baixa". Perquè no puc evitar preguntar-me la raó per la qual els interessa l'audiència. I em contesto que la raó és perquè atregui els anunciants. I per què els interessa que atregui els anunciants? Perquè així els anunciants els paguen una pasta, que és el que mou el negoci. I per què volen la pasta? Per poder entrevistar la mare del delinqüent anomenat el Cuco a La noria, perquè així atregui més audiència i vinguin més anunciants, que interessa que hi siguin perquè així podran pagar a un violador múltiple disposat a violar múltiplement en directe a canvi d'una pasta. Bé, no. Això de la mare del Cuco no ho volia dir. Mea culpa.

Dir que ens interessa l'audiència però que els anunciants ens interessen encara més és una frase digna de Belén Esteban. Per què volem l'audiència, si no és per tenir anunciants que paguin? A menys que ara pretenguem tenir anunciants que paguin per programes que no tenen audiència. Dir això és com dir que ens interessa menjar mongetes seques, però que ens interessa molt més tenir flatulències. O com dir: "Jo em pensava que tu et pensaves que sóc idiota, però veig que et penses que sóc molt més idiota del que jo em pensava que tu et pensaves".

stats