27/12/2011

El nom de l''spa'

2 min

Al passatge Domingo, de Barcelona (aquell passatge on abans hi havia una església de la cienciologia avui convertida en una galeria d'art) hi descobreixo un spa . Un spa és a un centre de bellesa com un single és a un solter . Ara tothom diu spa o espai de wellness , i la prova que la cosa ja ha quallat són els anuncis de prostitució dels diaris (dels diaris que anuncien prostitució, entre els quals no hi ha aquest). Les professionals que fa un temps et rebien nues en una "sauna" ara ja et reben nues en un " spa ". No he investigat, encara, si les saunes gais més famoses del Gaixample (la que sortia, per exemple, al llibre El dia del client , del català Daniel O'Hara) s'han reconvertit també en spas .

El cas és que l' spa del passatge Domingo té un nom escrit en majúscules a la porta. Són unes lletres elegants, fetes amb bon gust, perquè entenguis que el servei que t'ofereixen és de qualitat. I perquè entenguis també, suposo, que allò és un spa de veritat i no un fals spa . Ho aconsegueixen. Et mires la tipografia del nom, en majúscula, i tens ganes d'entrar-hi.

Es diu Spa Ambrosia, suposo que perquè l'ambrosia és la beguda dels déus. Hi ha altres spas que es diuen Sensacions, Mar i Ona o Tacte i Pedra. Noms d'aquests. De tota manera, potser per aquesta tendència que hi ha ara a no posar accents a les majúscules, una noia que passa pel meu costat carregada de bosses del Berska li diu a algú que és a l'altra banda del telèfon: "Sóc al davant de l'Spa Ambròsia".

Ambròsia. És un nom de dona propi de Mortadelo y Filemón . I ja sé que les dones que es diuen Ambròsia se'n diuen pel festival aquest en honor al déu Dionís on es bevia l'ambrosia. Però no puc evitar pensar que si truco a l' spa s'hi posarà una senyora, la senyora Ambròsia, i dirà: "Spa Ambròsia, mani".

stats