21/11/2012

40 homes sense (no gaire) pietat

2 min

Joan Rusiñol escrivia a l'ARA que l'Alícia Sánchez-Camacho "va reunir-se amb 40 empresaris europeus al Círculo Ecuestre" per parlar de com perillen les inversions a Catalunya si marxem del Regne. El Círculo Ecuestre em porta records dolços, perquè, fa anys, hi vaig anar a sentir una conferència de l'admirada Ana Botella. Vaig tenir l'honor de trobar-me-la al lavabo, de manera que, quan ella en sortia, vaig fer-li una pregunta que sempre havia desitjat: " ¿Hay papel? "

El cas és que el portaveu dels empresaris, Albert Peters, del Círculo de Directivos de Habla Alemana, ha avisat que "els últims anys moltes companyies alemanyes ja han decidit invertir a Madrid i no pas a Barcelona" per les "tensions" que poden afectar "la seguretat de les nostres empreses". Entenc això de les tensions. És molt tens volar a Barcelona des de Munic i haver de fer escala a Madrid. Esclar que en Peters també ha dit que "no li consta cap decisió de canviar les seves seus de lloc". Vaja, home.

No sé quant li deu haver costat al PP reunir aquests 40 empresaris però trobo que per arrencar-los unes paraules tan poc terrorífiques no calia. Si hi ha empresaris que, després d'unes copes de Rioja amb els del PP, pensen que potser hauran de marxar de Catalunya "per si de cas surt de l'euro", no crec que Madrid sigui el lloc més segur. ¿Poden garantir que Espanya continuarà a l'euro sense Catalunya? Si, com diu en Peters, en els últims anys les empreses han decidit invertir a Madrid i no a Barcelona "per les tensions", val més que els del PP dissimulin, no fos cas que es traslladessin a Lisboa, on encara hi ha "menys tensió" i similar esperit pencaire. En una Catalunya independent, l'única empresa que, de moment, sabem segur que haurà de vendre la seu de Catalunya, enviar a l'atur els treballadors i traslladar-se a Madrid és el PPC.

stats