23/02/2013

El 'coaching'

2 min

Ahir ho vaig veure. L'acreditada agència matrimonial que hi ha en aquell edifici de la Diagonal fent cantonada amb el carrer Aribau, a Barcelona, ja no és només una agència matrimonial. Ara és més que una agència matrimonial. I així ho posa al cartell que tenen exposat en una de les finestres. Hi diu "Més que una agència matrimonial, love coaching ".

Love coaching . El coaching , doncs, ja no és tendència sinó plaga. Ha arribat fins i tot a les agències matrimonials. Ser coach és la nova professió. Hi ha coaches de cantants (com el cantant Melendi), hi ha coaches de gossos (el que abans en dèiem ensinistradors) i hi ha homework coaches (els antics professors particulars). Hi ha coaches de moda, que són uns éssers humans que llogues perquè t'acompanyin a comprar i et diguin el que et queda bé (el que fins ara havien fet, de franc, les amigues i alguns esposos). Hi ha coaches per aprimar (els antics dietistes) i hi ha, naturalment, el personal coach , que és el que fins fa dos dies era l'entrenador personal. Suposo que aviat es crearà la figura del shelf coacher , que serà el que t'ajuda a agafar el llibre de la prestatgeria on no arribes. I el coaching coach , que serà el cap de coaches , per si en tens més d'un. Serà, per entendre'ns, el majordom dels coaches .

Però com passa amb totes les paraules de moda, vindrà el dia que el coaching també entrarà al món del sexe de pagament. Va passar exactament així quan el furor per la paraula spa va arribar a la catalana terra. De cop, els balnearis ja no eren balnearis i les saunes no eren saunes, eren spas . De manera que als anuncis de contactes, les cinc amigues petoneres o la catalana viciosa ja no et rebien en una sauna. Et rebien -i encara et reben- en un spa . Falten cinc minuts perquè entre els serveis que ofereixen hi hagi el sex coaching.

stats