08/11/2012

Totes a escoltar Sabina!

2 min

Un dia, Joaquín Sabina, l'únic valent que s'ha atrevit a rimar torero amb telón de acero , va escriure una lletra per a l'himne d'Espanya. De fet, ja n'havia fet una altra, de lletra d'himne. La de l'Atlètic de Madrid. És un linx. Si penso en els drets d'autor, se m'ericen els pitons.

El cas és que ara el partit polític Ciutadans li ha demanat si pot fer servir aital lletra (la d'Espanya, no la de l'Atlètic) i ell ha contestat que "seria un honor". És ben normal, perquè, com tothom sap, darrere d'un "ciutadà del món que no creu en les banderes" sempre hi ha un nacionalista espanyol.

Cada cop que (en un sopar) he manifestat la nul·la excitació que em provoquen els discos d'en Sabina he estat vilipendiada per les seves fans. I vet aquí que, des de fa dos dies, aquestes fans sabinesques em truquen per donar-me la raó i per dir-me que no n'escoltaran mai més cap disc. Sí, home! I un be de color! O sigui: ¿ara que s'ha fet amic dels de Ciutadans ja no us agrada? ¿Ja no és un trobador de la mala vida? ¿Ja no és " ese poeta lenguaraz "? ¿Ja no és el cantautor canalla que us posava pelleringoses a totes?

Vejam. Si en Serrat (per dir un amic d'en Sabina) firmés el manifest per la unitat d'Espanya de la setmana que ve, jo continuaria emocionant-me amb els seus discos Res no és mesquí o Canción infantil . I si, posem per cas, Víctor Manuel i Ana Belén es fan sobiranistes, potser els convidaré a copes, però no em posaré a escoltar La Puerta de Alcalá ni El hombre del piano . Tot té un límit. I el meu patriotisme també.

El que espero és que en Sabina el gravi aviat, l'himne. Pel meu gust és la seva pitjor lletra (no hi surt cap prostituta de bon cor, ni cap expressió de l'estil " en el perchero del olvido "). Però sens dubte és la millor melodia que es podria trobar mai en un disc de Sabina.

stats