30/12/2010

'Fer un Fernando Alonso'

1 min
CulturaSi, CulturaLa

En aquests dies de moviments, trucades telefòniques i fotos caçades al vol de reunions indiscretes, algú em pregunta quines qualitats ha de tenir un conseller de Cultura.

Sí, perdonin-me. La frase no és meva. Me l'he copiat, morta d'enveja, de l'article d'ahir de la Rahola. A mi no em pregunten mai res, excepte on és la plaça Francesc Macià, però tot i així m'instal·laré en la ficció i també els oferiré una anàlisi sobre el nou conseller de Cultura.

La maniobra es coneix popularment com fer un Fernando Alonso . Amb la vènia de Laia Ferrer i Josep Lluís Merlos, els poso en antecedents. Com saben, el pilot asturià de Fórmula 1, considerat un dels millors del món, corria amb l'equip Renault. La primera cursa amb l'escuderia va fer-li aconseguir el setè lloc a Austràlia. Es va convertir en el pilot més jove a aconseguir una pole position i un podi (al Gran Premi de Malàisia).

Però vet aquí que l'escuderia rival, McLaren, el va fitxar. I per què? Que no tenien pilots de talent, a McLaren? Oh, i tant. Justament tenien l'emergent Lewis Hamilton. Però així neutralitzaven i es treien de sobre el rival més perillós.

Aquesta maniobra, fer un Fernando Alonso , es pot dur a terme en el món de l'esport i en altres àmbits. Per exemple el de la política. Penso en Ferran Mascarell com el possible Fernando Alonso de Xavier Trias. Mascarell és potser l'únic que podria tenir alguna possibilitat de disputar-li a Trias el Gran Premi de l'alcaldia de Barcelona.

stats