TOVALLONS NEGRES
Misc 29/08/2013

Articles d'estiu

i
Empar Moliner
1 min

A LA FACULTAT de periodisme de Sant Kevin de Vallfosca hem impartit un màster d'articulisme d'estiu. Hi són convidades les principals plomes estiuenques catalanes, que han contribuït de manera decisiva a fer que el gènere es consolidi a la premsa en català. Us n'avanço el programa d'avui:

El tertulià i escriptor Pere Safufa ens analitzarà la seva obra mestra de l'estiu. L'article Em trobo un company d'escola al Puiggraciós . Parlarem de com se li va acudir aquest paràgraf: "Fent el vermut al bar de la Paquita (un costum que s'està perdent, com es perden les fulles dels arbres a la tardor poderosa i volcànica) i molt ocupat en el dolce far niente veig passar un amic del seminari. El saludo i el convido a un got. Però com que ell fa règim (colesterol i triglicèrids a l'analítica) li proposo de fer un tomb per explicar-nos la vida. Explicar la vida?"

L'escriptor i expert en futbol i pornografia Manu Proubasta ens ensenyarà com s'ho fa per convertir en un llarguíssim i genial article qualsevol cartell o prospecte, any rere any. Amb ell analitzarem l'article La carta del restaurant de sota casa , que ha fet, amb èxit, tres estius seguits. Desmuntarem aquest paràgraf. "A la carta hi ha ou ferrat. Em sorprèn, perquè de queixar-nos que als restaurants no tenen menjar saludable hem anat a l'altre extrem i ara és una raresa trobar-hi menjar no saludable. Ou ferrat. Penso en un cavall i en les ferradures. Consultant laViquipèdia m'assabento que fer l'ou és més difícil del que sembla. Es fa així:"

Encara hi ha places disponibles.

stats