TOVALLONS NEGRES
Misc 26/11/2012

Alícia, Pere, Albert... us necessitem!

i
Empar Moliner
2 min

Quin hauria estat el resultat dels partits espanyolistes si s'haguessin mostrat favorables a la consulta per la sobirania i haguessin fet campanya pel no? Per a mi no hi ha dubte. La cosa els hauria anat millor.

Molts votants d'aquests partits són partidaris de romandre a Espanya. Però el que no accepten és que els seus líders no els permetin dir-ho a les urnes. És molt difícil respectar (i estimar) el teu pare o tutor si no només et prohibeix tenir nòvio, sinó que fins i tot et prohibeix dir si t'agradaria tenir nòvio. L'estat espanyol s'hauria de llegir els articles de Carlos González de l'Ara Criatures . Està molt passat de moda dir-li a algú que depèn de tu: "No faràs això perquè ho dic jo i perquè tota la vida ha sigut així!" Això només surt bé a curt termini.

La superexcusa d'aquests polítics contraris al referèndum ha sigut "el respecte a la llei". Com que la llei prohibeix la consulta no hi ha res més a parlar. Però la llei no està escrita en unes taules de pedra que en Navarro, la Sánchez-Camacho i en Rivera hagin anat a buscar a dalt del Mulhacén. Durant les anteriors eleccions catalanes, justament, el líder de Ciutadans es queixava que no el convidaven als debats de TV3. I se'n queixava tot i saber que la llei diu que els partits sense representació parlamentària no hi poden ser. Com no em canso de dir, fins no fa gaires anys la llei deia que les dones no podien votar. Fins fa quatre dies la llei permetia fumar als bars i a les escoles.

Els partits espanyolistes estan a temps, encara, de rectificar i defensar el dret a decidir (a decidir que no ). Són imprescindibles a la Catalunya independent. Quan siguem sobirans, molts de nosaltres ja no serem nacionalistes. Serem ciutadans del món com Joaquín Sabina. Però aleshores en necessitarem, de nacionalistes. I els nacionalistes, als països normals com Espanya, solen ser els de dretes.

stats