22/01/2013

Això ho farem en B?

2 min

Diu María Dolores de Cospedal que revisaran "un i mil cops els comptes del PP per si hi ha irregularitats". M'agrada la paraula irregularitats i m'agrada que no es conformin revisant els comptes "un cop".

D'acord. No és una idea gaire efectiva, aquesta de revisar els comptes (un i mil cops). I no perquè no sigui important repassar els números (potser no mil cops, però un o dos, sí), sinó perquè el diner negre no sol constar als comptes. Tradicionalment, el diner negre, també anomenat diner B , no consta a la llibreta d'estalvis, justament perquè l'has de tenir amagat. El diner negre es desa en un mitjó, en una bossa d'escombraries o en un sobre a la caixa forta. Parlant de sobres, per cert, aquests dies penso molt en la bonica paraula sobresou .

Per tant, el més normal és que no hi trobin diner negre, als comptes. Sobretot si, com sembla, primer de tot, el PP encarrega una auditoria. Però, qui ho sap? Potser resulta que en Bárcenas és tan desconcertant que sí que va fer constar el diner negre a la comptabilitat pepera . Coses més estranyes s'han vist. Recorden el cas Millet? Un any després que tot esclatés, el jutge va ordenar que s'escorcollés casa seva. Recordo que aquell dia, al bar, tots els parroquians en vam fer befa, burla i escarni. "Segur que sí! -dèiem-. Segur que, un any després, en Millet encara no ha trobat el moment de treure els diners de la caixa forta i, a més a més, potser els Mossos s'hi troben un llibre on s'apuntava totes les irregularitats!" Doncs va ser així. Un any després, els Mossos d'Esquadra hi van trobar no només la pasta sinó anotacions sobre aital pasta. Vull dir que potser sí que s'ho troben tot apuntat. Sempre hi ha qui paga el puticlub amb la targeta que comparteix amb la dona perquè, a l'extracte, aquell servei que li han fet a les sis del matí hi figurarà com a "hamburgueseria".

stats