DES DE LA CASTELLANA
Misc 17/08/2013

Una temporada plena d'al·licients

i
Carles Fité
2 min

Tinc moltes ganes que comenci la Lliga. Suposo que estar més d'un mes sense futbol de competició hi deu tenir a veure, però també el fet que aquesta és una temporada de molts canvis. Molts més dels que ens pensem. No descobriré res si dic que el títol estarà entre el Barça i el Madrid. Però tot i que només sigui cosa de dos, és molt apassionant. Tinc ganes de saber si Tata Martino i Carlo Ancelotti faran rotacions, com les faran i de quina manera gestionaran les àmplies plantilles carregades d'estrelles.

Estic desitjant veure Leo Messi i Neymar junts, combinant, marcant i celebrant. I també saber si el xilè Alexis Sánchez és jugador per al Barça o no. La primera temporada va apuntar maneres, la segona no tant, i ara ve la tercera i definitiva. Una situació semblant viu Cesc Fàbregas. La decisió del migcampista d'Arenys de quedar-se i de comprometre's l'ha de refermar al camp, quan jugui. Perquè la competència aquí també serà dura, i la suplència no agrada a tothom. Poc suplents seran els centrals del Barça, més que res perquè n'hi ha pocs. Veurem si seran suficients o haurem de córrer al mercat d'hivern.

A Madrid estarem pendents de l'arribada de Gareth Bale, i de la seva relació amb Cristiano Ronaldo. El portuguès fa un any començava la temporada trist, ara sembla que per tenir-lo alegre el renovaran omplint-li les butxaques de diners. Músic pagat no fa bon so, diuen; veurem què passa amb el Ronaldo no autèntic, que diria José Mourinho. Per cert, el trobarem a faltar? Per molts la seva marxa és un alleujament, però les seves derrotes eren tan o més celebrades que les victòries blaugranes. I va aconseguir dividir el madridisme i va asseure a la banqueta ni més ni menys que el capità Iker Casillas. ¿Tornarà a ser titular amb Ancelotti ? ¿Lluitará Diego López pel lloc a l'onze titular?

Un munt de preguntes i dubtes que s'aniran resolent a mesura que passin les setmanes i les jornades. Però Barça i Madrid comencen projecte nou, i ja sabem que en el futbol només hi ha espai per a un. I no només això, sinó que l'èxit de l'un va acompanyat del fracàs de l'altre. Per això és tan important aquesta temporada. Aquí estarem distrets, però si en algun moment ens avorríssim sempre podem fer un cop d'ull a la Bundesliga o a la Premier League. Pep Guardiola i José Mourinho segur que també voldran participar de la festa.

stats