DES DE LA CASTELLANA
Misc 29/06/2013

Qui no té tall rosega els ossos

i
Carles Fité
2 min

Demà es jugarà la final de la Copa Confederacions entre dos equips que sumats tenen més de mitja plantilla del Barça. I això que no hi serà el millor jugador del món perquè l'Argentina no hi ha participat. Uns absolutament consolidats, com Xavi i Alves; d'altres que il·lusionen amb un futur més que prometedor, com Neymar, i fins i tot algun que és un somni que tant de bo es faci realitat, com el cas de Thiago Silva. I mentre es juga aquest torneig, a Can Barça se segueix treballant, fins i tot fent millores al cos tècnic amb la incorporació de l'entrenador de moda de Segona que ha estat a punt de fer història amb el Girona.

Però una situació diferent està passant a 600 quilòmetres. Comencen un nou projecte i acaben de firmar un gran entrenador. A la banqueta hi tindran una cara nova amb la característica més important que apostarà per una convivència molt més tranquil·la que el seu predecessor. Això sí, novament havent de passar per caixa perquè pugui convertir-se en entrenador blanc. Una premissa que ja van complir Pellegrini i Mourinho.

I en el terreny de joc les coses es compliquen una mica més. Primer volien Neymar, però és evident que el Barça s'hi ha avançat i el Madrid s'ha quedat amb un pam de nas. Després han apostat per un migcampista estatal que segurament no el necessitaven, ja que tenen overbooking en aquesta posició, però la quota espanyola la valoren molt i l'han de cuidar. I ara falta l'estrella. I l'escollit és el galès Gareth Bale. Però el jugador del Tottenham li deu fidelitat a l'equip que l'ha fet triomfar i l'ha cuidat tot i la greu lesió que va patir. Florentino estava acostumat que els jugadors fessin un pas públic i es declaressin en rebel·lia. Ho havien fet des de Zidane a Ronaldo. Però Bale no ho farà i el Madrid o paga el que demanen o res. I això seria pagar per aquest jugador al voltant de cent milions d'euros. I potser no caldria. Des de la cúpula blanca ja expliquen que no poden fer aquest esforç i preparen un pla B. Una posada en escena per il·lusionar la seva afició: renovar Cristiano Ronaldo. Aquest serà el fitxatge estrella de Florentino. Amb una roda de premsa multitudinària i mediàtica. I és que qui no té tall rosega els ossos...

stats