DES DE LA CASTELLANA
Misc 10/08/2013

Mourinho ja no fa gràcia a Madrid

i
Carles Fité
2 min

Bona part dels madridistes estan perduts. Desorientats. Totes les coses en què han cregut i que han defensat els últims tres anys se'ls han girat en contra. I no han hagut d'esperar gaire. Ni tan sols ha començat la temporada que aquell que consideraven un Déu ha disparat contra la que va ser casa seva fa unes setmanes. El Barça es va enfrontar al seu exentrenador al juliol, i tot i que a la prèvia hi havia hagut declaracions pujades de to de Guardiola i contestades per Vilanova i Rosell, el seny va fer acte de presència i sembla que les dues parts han acceptat una treva i les aigües baixaran calmades.

En canvi, al Madrid li va tocar jugar contra Mourinho, que va arremetre contra Cristiano i va tractar amb menyspreu el conjunt blanc. Va utilitzar el seu sarcasme i la mala educació de sempre. Aquí no ens ha sorprès gens. La mateixa cançó de sempre. En el seu dia a Barcelona fèiem teatre; ara a Madrid diu que hi fan cinema perquè es munten pel·lícules. I ho va dir en anglès, perquè no volia parlar més en castellà. Ja ho va fer al Camp Nou amb l'Inter.

Un dels mites que també s'ha trencat amb Mourinho és la llegenda urbana que els jugadors acaben encantats amb ell, els que juguen i els que no. Només cal veure amb quina ràbia celebraven els gols contra el Chelsea Cristiano o Marcelo. Era un amistós.

I amb tot aquest escenari, a Madrid molts no saben on ficar-se. L'havien defensat a mort, li havien permès tot, li havien rigut totes les gràcies; però ara el punt de mira és el seu club. I ja no fa riure. I no poden justificar-ho, perquè mai han tingut justificació els actes de Mou.

No queda gaire per al sorteig de la Champions, però m'encantaria que les boletes fessin coincidir el Madrid i el Chelsea al mateix grup. Si per un amistós de res Mourinho ja tira dards contra els blancs, no vull ni imaginar-me què faria quan Europa estigués en joc. Després d'anys amb el Barça a la diana, ve molt de gust veure-ho des de la barrera i que el foc sigui entre Mou i el Madrid. El que era foc amic, fins fa quatre dies.

stats