12/06/2013

Estimat (i honorat) Benet i Jornet

1 min

ESTIMAT BENET I JORNET, et dic de tu agafant-me al comentari més estès entre els espectadors de TV3: ets com de casa perquè hi has entrat milers de migdies, en esperit.

Et dic estimat perquè, si en tenia algun dubte, ahir el Palau de la Música amb una ovació dempeus va confirmar que a banda de l'èxit i de la qualitat i del respecte i del mestratge, mereixes un afecte càlid del país i del teu món del teatre.

No et dic Papitu perquè no hi ha confiança i, com Cabré, penso que t'has deixat dir així per tothom per no semblar tan important i així poder ser més lliure. I, com Puyal, concloc que "un treball tan important com el teu no el pot haver fet algú que no sigui excepcional".

T'agraeixo que ens fessis morir de riure amb un discurs accidentat amb què pretenies mantenir el rol de personatge desordenat, però lamento dir-te que les 50 obres de 50 anys de feina contínua demostren tot el contrari: mètode, constància, talent i, com es va repetir ahir, obstinació. Estem orgullosos d'un Premi d'Honor de les Lletres Catalanes que fa gran el país i reconeix el salt mundial de la nostra dramatúrgia. Però no ens enganyaràs: ahir el protagonista eres tu, i l'honor, tot per a tu. Per molt que en alguna sèrie de tarda vas estar a punt de no deixar viu ni l'apuntador, la nostra escena és ben viva i plena de deixebles teus que t'adoren, que són amunt i més creixeran, però que saben que sense un pioner que ha sabut eixamplar gèneres sense complexos com tu, potser no haurien estat ningú.

stats