Misc 25/02/2013

És l'hora dels detalls

i
Antoni Bassas
2 min
Villa celebrant el gol que va marcar al Sevilla al partit d'abans-d'ahir.

Primer punt a favor per demà: igual que els equips s'ordenen a partir de la defensa, les temporades s'ordenen a partir de la Lliga. La Lliga del Barça és gairebé perfecta, i a aquest pas, la guanyarà un mes abans que s'acabi. En canvi, el Madrid és a 16 punts del Barça, i no cal ser Diego Torres (el periodista d' El País que tants esmorzars ens ha alegrat amb el seu privilegiat accés a les tragèdies del vestidor blanc) per saber que la seva temporada està sent, més que desordenada, caòtica: l'entrenador no es parla amb mig equip, ha deixat a la banqueta el capità, ha ensorrat el porter suplent, ha acusat el central amb el dit, ha donat dia i hora a l'afició perquè el xiulin, ha tancat un periodista en una habitació perquè li canti el nom del talp, ha obligat el president a somriure i dir que tot és mentida i ha enviat el seu representant per Europa a buscar-li equip per a l'any que ve. D'això se'n diu gestió de grups, sí senyor.

Segon punt a favor per demà: el factor camp i el resultat de l'anada. És un punt a favor, ma non troppo . El Camp Nou farà goig, sí, perquè l'enamorament continua, i el rival convida a la comunió, i el 2-0 de Milà ha fet entendre a tothom que ja n'hi havia prou, d'elogis. Però demà l'únic que pot marcar gols que valguin doble en cas d'empat en el global de l'eliminatòria és el Madrid. I tot i que amb l'1-1 del Bernabéu el que està eliminat és l'equip de Mourinho, sabem de memòria que el Madrid no sortirà a buscar el gol obertament. La pel·lícula de demà ja l'hem vista: el Barça atacarà i el Madrid, un cop passada la pressió a dalt dels primers minuts, jugarà al contraatac i viurà de les jugades a pilota parada. Perquè sempre juga a això i perquè li té un enorme respecte al Barça, no arriscarà gens. Amb un futbol així, el resultat de l'anada és menys transcendent. O sigui que anem pensant que és probable que el Barça necessiti marcar dos gols per classificar-se.

I val més que ho anem pensant perquè, i aquest és el principal punt en contra per demà, ja fa onze partits seguits que el Barça no acaba amb la porteria a zero. I a la Copa, com a la Lliga, un sol gol pot marcar la diferència entre classificar-se o quedar eliminat.

Hi ha mil petits factors més, com ara que tots dos equips tenen el cap a la Champions. Els mals resultats que van obtenir a la competició europea han convertit les tornades en dos drames. O sigui que la Copa és importantíssima per estabornir el rival, però tots dos saben que no és ben bé demà que es juguen la temporada.

Punt final a favor: el Madrid depèn molt de Cristiano i, en canvi, després de dissabte passat, el Barça ha redescobert que Villa té gol i que quan juga Tello passen coses. És hora de prendre decisions tècniques. I també ha descobert que, per més bona que sigui, una plantilla necessita algú que els parli amb autoritat. És hora que tothom faci el màxim possible perquè l'absència física de l'entrenador es noti el mínim possible.

stats