02/03/2013

El subtil art de la comparació maliciosa

1 min
El subtil art de la comparació maliciosa

Qualsevol ocasió és bona per a El Mundo si es tracta de donar un cop de garrot a les teles autonòmiques. S'havia presentat l'Infoadex, l'estudi publicitari espanyol més complet. Centenars de dades. Quin va ser el titular? "Google ingressa 289 milions més que les cadenes autonòmiques". Ah, el subtil art de la comparació maliciosa! L'auge de Google ha perjudicat molt més la premsa que no les televisions públiques. Però insinuar que les autonòmiques són cosa del passat, ergo a extingir, era una temptació massa grossa.

'Corasón loco'

La Razón feia crònica de l'entrega de la Medalla d'Andalusia al seu editor, José Manuel Lara Bosch. Explicava el diari: "Lara Bosch va dir -jugant amb el nom de les seves patrias chicas - que se sentia una mica més cataluz o andalán que de costum". La frase m'ha fet pensar en aquella imatge torbadora de Robert Mitchum a La nit del caçador , amb les mans entrellaçades (amb les lletres d' amor tatuades en els nusos d'una i les d' odi en els de l'altra). I ajuda a entendre com va poder ser, durant uns quants anys, editor al mateix temps de dos diaris tan dispars com La Razón i l' Avui .

Al racó de pensar

ANTONIO GALA. ARTICULISTA D''EL MUNDO'

"Els catalans, sigui quina sigui la seva ideologia (si és que en tenen altra que pertànyer a Catalunya), ens sorprenen a deshora"

stats