PAREU MÀQUINES
Misc 17/08/2013

Quant pesa un quilo de pedra i un quilo de vida per a 'La Razón'

i
àlex Gutiérrez
1 min
Quant pesa un quilo de pedra i un quilo de vida per a 'La Razón'

La nostra tendència natural com a lectors a reduir un conflicte a bons i dolents trontolla quan els bons massacren vora 600 civils en dues places. No tots els diaris gestionen bé aquesta complexitat. La Razón obria ahir portada amb la foto d'una església arrasada i el títol: "La venjança islamista". La imatge era terrible i feia venir glopades de ràbia, d'acord. Però quin missatge envies als lectors si, el dia anterior, la notícia de la massacre no va passar d'uns baixos en portada, perquè vas primar fer-li un (nou) massatge a Cospedal? Quant pesa, en la teva ponderació periodística, una vida islàmica i quant una pedra cristiana?

Un probable cas d'autocensura amb Rosell

El diari O Estado de São Paulo publicava que la Confederació Brasilera de Futbol ha desviat diners dels amistosos de la selecció nacional a empreses a nom de Sandro Rosell. Ni La Vanguardia , ni El Periódico ni El Punt Avui se'n feien ressò a les edicions de paper. Tots tres mitjans tenen en comú que editen també un diari esportiu. I és molt difícil fer-ho a Catalunya si tens la directiva del Barça de morros: pots perdre les promocions amb marxandatge oficial o l'accés a filtracions informatives. Probablement s'han autocensurat, però és una estratègia discutible, a llarg termini.

Al racó de pensar

MIGUEL GONZÁLEZ

ARTICLE A 'EL PAÍS'

"S'enganyen [els independentistes] si creuen que l'OTAN els garantirà gratuïtament la seva defensa [...]. Si la secessió es consuma patirem com a mínim un conat de cop d'Estat i no serà contra els catalans sinó contra tots els espanyols".

stats