PAREU MÀQUINES
Misc 25/08/2013

La carta de l'ANC a Mas, una sola frase a 'La Vanguardia'

i
àlex Gutiérrez
2 min
La carta de l'ANC a Mas,  una sola frase a 'La Vanguardia'

Fa uns dies vaig encunyar aquí el terme tècnica PCL (o prèvia del Concert per la Llibertat ) a partir del que havia fet La Vanguardia : cobrir amb gran profusió l'esdeveniment un cop celebrat, però ser gasiva amb la prèvia: pàgina esquerra, sense foto, uns baixos. Veurem què passa ara amb la Via Catalana. De moment, la notícia que l'ANC demanava la participació de Mas a la cadena era tema gran a l'ARA, El Punt/Avui i El Periódico . La Vanguardia ho deia, en canvi, en una sola frase, al final d'un complement -titulat "Unió demana calma…"- que, alhora, era a dins d'una peça sobre polítics a les Festes de Gràcia. Diumenge, de regal, la lupa per trobar-la.

L'única notícia per Antena 3

Ahir, a les tres de la tarda, l'única notícia piulada des del compte general de Twitter d'Antena 3 era: "Detenen un home per llançar vasos de pipí a dones des del seu cotxe". Me'n vaig al compte específic d'informatius. De les 20 últimes notícies piulades, més de la meitat eren successos o peces com "Un venedor de fruita vestit com un Power Ranger verd, nou superheroi del metro de Tòquio" o "Una síndria de 88,5 quilos, rècord de fruites pesants". Aquest tipus de notícies són com el fast food: no passa res per sucumbir-hi de tant en tant; el problema és fer-ne la base de la teva alimentació. I a Antena 3 -i a Telecinco també, però menys- ahir tenien la fregidora funcionant a tot drap.

Els nacionalistes són els altres

Diaris catalans que obrien ahir portada amb Síria: tots. Diaris de Madrid que ho tenien destacat en primera: un de quatre (El País ). Diaris de Madrid que no dedicaven una trista línia a un assumpte que centra l'actualitat arreu del món: la resta ( Abc , La Razón , El Mundo ). Que són els que més s'esquincen les vestidures cada cop que parlen del nacionalisme, ves per on.

stats