PAREU MÀQUINES
Misc 14/08/2013

Respir enganyós o la recuperació a tocar?

i
àlex Gutiérrez
1 min

Hem de veure el got del mercat immobiliari mig ple o mig buit? Depèn del diari. A El Punt Avui tendien al pessimisme i titulaven "Respir enganyós al sector immobiliari": explicaven que, tot i que ha pujat un 9% la compravenda de pisos, la xifra està adulterada pels canvis impositius. "El sector considera que l'activitat està lluny de recuperar-se", rematen en un subtítol. En canvi, La Vanguardia es posava superlativa i titulava: "La pujada de la venda de pisos estimula la recuperació". O sigui: no només es creien la recuperació immobiliària, sinó que suggerien que arrossegava la resta de l'economia. I això que, en un dels subtítols, es reconeixia que a Espanya, tot i l'auge de les comunitats turístiques, la baixada ha estat del 5,5%. O, com diria Aznar (ara que és, diguéssim, a l'oposició), España no va bien .

Una vella asimetria

Portades d'ahir. "Cameron amenaça Espanya" (Abc ) i "Londres amenaça amb mesures legals «sense precedents»" ( La Razón ). A totes dues, "amenaça". Mirem les de dissabte: "Rajoy no cedeix: «Ens reservem totes les mesures legals»" ( Abc ), "Rajoy adverteix a Gibraltar que Espanya prendrà mesures legals" (La Razón ). També aquí s'anuncien mesures legals però els verbs -alehop!- són ben diferents. No cal afegir gaire res més, oi?

Al racó de pensar

ARCADI ESPADA

ARTICULISTA D''EL MUNDO'

"[A la revista 'Interviú'] només li falta una peça: la monja Forcades, i en el número del dia 11 de setembre. Aleshores veurem, per fi, si són tanta nació com presumeixen".

stats