Misc 28/08/2013

BTV sacseja la graella dels vespres

Iu Forn i Susanna Molina estrenen 'L'ou com balla', i Flora Saura, 'Àrtic'

i
àlex Gutiérrez
3 min
BTV sacseja la graella dels vespres

Barcelona.Barcelona TV ja té a punt els seus nous vespres, que estrenaran el pròxim 9 de setembre. Segons ha pogut saber l'ARA, hi haurà dos programes nous. D'una banda, Àrtic , un magazín cultural que s'emetrà de dilluns a dijous. Els divendres serà el torn de L'ou com balla , un programa d'humor que repassarà l'actualitat de la setmana a partir de les imatges més destacades que hagin deixat els mitjans.

El director de la cadena, Àngel Casas, explica el perquè d'aquestes novetats: "Tenim molt clara quina ha de ser l'aposta que hem de fer com a servei públic de la ciutat i això passa per parlar de la cultura i fer-ho en prime time . No només de la cultura que es fa a Barcelona, sinó també de la que interessa a la ciutat".

Àrtic s'emetrà de dos quarts de nou a dos quarts de deu del vespre. Estarà dirigit per la periodista Anna Pérez Pagès i presentat per Flora Saura. És un programa contenidor que recull el relleu de programes anteriors setmanals com A escena (de teatre) i Qwerty (de llibres), que passen a ser ara seccions fixes del programa. De fet, Anna Pérez Pagès, que és qui presentava A escena , s'encarregarà aquí també de la part de teatre, i David Guzmán, l'exconductor de Qwerty , portarà la secció literària. Altres col·laboradors de l'espai seran Itziar González -exregidora de Ciutat Vella, que parlarà d'arquitectura i urbanisme- i Empar Moliner, que s'encarregarà d'una secció sobre gastronomia i productes gurmet.

Pérez Pagès defineix Àrtic com "un punt de trobada i reivindicació del nostre ecosistema cultural, en totes les seves vessants: arts escèniques, literatura, moda, disseny, arts plàstiques, arquitectura, gastronomia, art urbà, etc., i amb una entrevista diària a un dels protagonistes de la Barcelona més creativa".

Flora Saura (Cercs, 1975) va presentar els programes Sexes i Bricolatge emocional a TV3, i també ha col·laborat a El Club i a Disculpin la interrupció .

La setmana, vista amb humor

Els divendres serà el torn de L'ou com balla , prop d'una hora i mitja d'humor com a eina per repassar i desconstruir l'actualitat de la setmana. "És un recull multiplataforma sobre l'actualitat de la setmana", explica Iu Forn, que és director i copresentador del programa. "Cada dia escoltem, llegim i veiem desenes de notícies que generen desenes d'informacions més. Com que és impossible seguir-ho tot, nosaltres ens ho mirem tot i en fem un resum. Això sí, amb una mirada particular: la nostra".

Forn estarà acompanyat al plató per Susanna Molina com a copresentadora. Nascuda a Barcelona el 1971, ha treballat en diverses televisions, incloent-hi Cuatro, on va conduir el programa Channel fresh i va copresentar El gran quiz . També va ser reportera de Channel 4 . Forn, per la seva banda, és col·laborador de l'ARA des dels seus inicis el 2010 i d'El Jueves des del 1992. Anteriorment ho va ser de l' Avui . Ha treballat als principals mitjans escrits i audiovisuals del país, incloent-hi una etapa, entre el 2004 i el 2007, com a subdirector i guionista de Telemonegal , també de Barcelona TV.

Una entrevista diària

Una altra de les novetats de la temporada és l'entrevista que s'emetrà després del programa Àrtic . L'espai es dirà Terrícoles i combinarà converses amb persones conegudes i amb ciutadans que, sense ser celebritats, tenen alguna història personal interessant al darrere. Tindrà una durada de mitja hora i estarà presentat per Lluís Reales, que ha estat tres anys com a conductor del programa de psicologia positiva Respir i, anteriorment, al programa de ciència Einstein a la platja .

stats