24/03/2013

10 eines per treure més suc de Twitter

2 min
LinkBunch

Per celebrar que Twitter ha arribat aquesta setmana als set anys de funcionament i ha superat els 200 milions d'usuaris, us proposo una llista d'aplicacions i serveis per aprofitar-lo millor.

1. LinkBunch Si us cal incloure diversos enllaços en un tuit −o en un SMS, un WhatsApp o un correu−, poseu-los tots aquí i obtindreu un únic enllaç breu que els agrupa tots. També es pot fer amb la funció de 'bundles' de Bit.ly.

2. GroupTweet Per comunicar-vos en privat amb un grup tancat d'usuaris de Twitter. Té modalitat gratuïta i opcions de pagament.

3. SecureTweets Aquest complement per als navegadors web Firefox i Internet Explorer comprova la seguretat dels enllaços curts dels tuits abans d'obrir-los.

4. TwitBlock Abans de presumir de tants seguidors com teniu, toqueu de peus a terra i comproveu quants n'hi ha que són robots de 'spam'.

5. Shitter Hi ha algun usuari de Twitter que us faci molta ràbia? Feu imprimir els seus tuits en un rotlle de paper higiènic per donar-los el destí que es mereixen. El servei està temporalment aturat, però friso perquè tornin a oferir-lo.

6. FlipTwits Si els vostres tuits passen desapercebuts, potser escrivint-los de cap per avall aconseguireu més atenció.

7. Packrati.us Arxiva automàticament al vostre compte de Delicious, Instapaper, Pinboard, Diigo o Pocket tots els enllaços que tuitegeu o retuitegeu i hi afegeix etiquetes per trobar-los després. Opcionalment també arxiva les adreces dels tuits que marqueu com a preferits. Ja us el vaig suggerir fa uns quants mesos, però hi insisteixo, perquè aleshores només contemplava Delicious, i ara hi han afegit altres serveis.

8. Qwitter Un client de Twitter per a invidents que connecta amb les aplicacions més habituals de lectura de pantalla.

9. TwitLonger (Dedicat a @JaumeBarbera) Sapigueu que els tuits publicats per capítols (1/3, 2/3, etc.) són molt incòmodes de llegir. Si no us podeu estar d'escriure més de 140 espais però us fa mandra escriure al blog, amb aquest servei podeu esplaiar-vos i tuitejar un enllaç al text complet. M'agradava més Woofer, però ja no funciona.

10. Hashtags.org Voleu saber si la vostra campanya viral esta funcionant? Aquesta web proporciona una estimació de la quantitat de tuits que han inclòs una etiqueta determinada durant la darrera hora. El servei de pagament permet fer seguiments de més etiquetes durant més temps i configurar alertes i informes detallats.

També podeu consultar aquesta llista d'utilitats poc conegudes de Twitter que vaig publicar fa uns quants mesos. La majoria encara funcionen.

Quines son les eines complementàries de Twitter que feu servir més sovint? Expliqueu-nos-ho en els comentaris al peu.

stats