28-N
Misc 28/11/2010

Unes eleccions es veuen millor a Twitter

i
Albert Cuesta
1 min

BarcelonaEn triar el grafisme 'e10' per al debat electoral a sis de diumenge passat, TV3 va demostrar que és conscient del paper que han tingut les xarxes socials en aquesta campanya i de que molts espectadors ja no deixen el portàtil, l'iPad o el mòbil sobretot en cas d'esdeveniments especials.

Afegint-hi el símbol del coixinet, l'indicador es va transformar en l'etiqueta #e10, que els usuaris de Twitter van adoptar per identificar els seus comentaris en aquesta xarxa social, obrint un debat paral·lel al dels candidats, amb l'avantatge de que els 140 espais disponibles obliguen a ser concís en les opinions.

Diumenge el debat es va contaminar amb les intervencions de la claca de militants que animaven els seus candidats, però durant tota la campanya s'han pogut seguir les activitats dels partits i les opinions dels ciutadans mitjançant l'etiqueta #28N. Segur que avui Twitter tornarà a bullir d'activitat. Hi ha qui ha proposat als usuaris que facin una piulada geolocalitzada en el moment de votar, amb l'etiqueta #jovoto, per anar fent un mapa de participació en temps real.

stats