28/02/2013

Setmana de premis mòbils

2 min

Els organitzadors del MWC tenen clar què interessa a la gent. Potser per això van celebrar dimarts al migdia l'acte de lliurament dels Mobile Global Awards, els premis de la indústria als millors productes i serveis de l'any, en lloc de fer-ho durant un sopar com en edicions anteriors. Així evitaven coincidir amb el Barça-Madrid de Copa. Totes les convocatòries d'aquell vespre especificaven que hi hauria televisors per veure el partit. Alguns dels guardons van ser tan previsibles com els Oscars: Facebook, millor aplicació mòbil de consum; Evernote, d'empresa; la Nexus 7 d'Asus i Google, millor tauleta; el Samsung Galaxy S3, millor smartphone ; i el Nokia Asha 305, millor mòbil bàsic. D'altres no n'hauríem sentit parlar mai si no fos pel premi: un servei de bitllets de tren al mòbil a Bangladesh, les iniciatives d'administració mòbil del govern de Moldàvia o un programa d'inclusió digital d'Ericsson a l'Amazones. I fins a 35 categories que, com les de Hollywood, van des del més visible fins al més tècnic.

Els premis de la GSMA no són els únics que s'han lliurat a Barcelona aquesta setmana. Dilluns, un grup d'experts independents concedia el Mobile Premier Award a l'aplicació més innovadora: Atooma. Instal·lada en un telèfon Android, automatitza accions -desactivar el Bluetooth, posar el mòbil en silenci, arxivar tuits a Dropbox- tenint en compte l'hora del dia, el lloc on som i el nivell de bateria. El millor és que amb el temps va aprenent els hàbits d'ús del propietari.

I igual que els Oscars tenen els Razzies, els premis del MWC també tenen el seu mirall en els Fiasco Awards: un jurat català -suposadament format per enginyers anònims- va triar ahir per cinquè any el pitjor producte de l'any. I, molt oportunament, va ser una aplicació mòbil: la de mapes d'Apple per a l'iPhone i l'iPad, tan verda que la mateixa empresa va recomanar als clients que fem servir les de la competència.

stats