27/02/2013

Dues pantalles pel mateix preu

1 min
El segon dia del Mobile deixa nous llançaments.

L'hospitalet de LlobregatEl segon dia del Mobile World Congress ja va donar ocasió per descobrir algunes curiositats en matèria de dispositius. La més enginyosa fins ara és el telèfon reversible YotaPhone: pel davant sembla el típic smartphone Android genèric, amb pantalla de 4,3 polzades en color; però al darrere, a més de l'objectiu de la càmera, hi ha una segona pantalla, en aquest cas de tinta electrònica, la mateixa tecnologia que fan servir els aparells per llegir llibres digitals i que consumeix moltíssima menys bateria i ofereix una experiència de lectura més semblant a la del paper. D'aquesta manera l'usuari pot triar la pantalla més adient per a cada operació.

La desconeguda empresa russa Yota assegura que ja té contractada la producció a Singapur i que el traurà al mercat abans d'un any. Veurem si és veritat. LG també ofereix dues pantalles en un smartphone , ni que siguin virtuals: els vídeos del seu Optimus G es poden veure al televisor mitjançant una connexió sense fils mentre es fa servir l'aparell per a altres coses, com llegir el correu o xatejar. I la potència del processador també permet fer semitransparents els vídeos i utilitzar altres aplicacions sense deixar de veure'ls.

El fabricant coreà també ha incorporat en els nous telèfons una aplicació que envia un SMS a un altre número quan els queda poca bateria o fa moltes hores que ningú els manipula, perquè puguem trucar-los per interessar-nos per l'estat del seu usuari, generalment una persona gran al nostre càrrec.

stats