Publicitat
Publicitat

QUÈ ES COU PER MENORCA?

Menorca celebra la mostra de cuina

Els convidam idò a fer una volta pels plats, que de segur els ajudaran a obrir boca

El Tast de na Sílvia, tresors de la cuina poc viatjada

S’ha distingit per la seva cuina de temporada, de mercat, en tal comunió amb els petits productors i les cooperatives del camp

Víctor Lidón, la cuina de Can Fabes a Menorca

Porta la mà i el mestratge de Santi Santamaria i Xavier Pellicer, amb una carta d’estiu ben estructurada

Felip Llufriu, la màgia als fogons

Comença una sèrie sobre la nova cuina menorquina, feta de noms que renoven la gastronomia tradicional mantenint el producte local

Albergínies plenes

Aquest fruit, originari probablement dels àrabs, és l’estrella de la cuina d’estiu i es pot preparar de maneres molt diverses

La cuina de la llagosta al ‘De Re Cibaria’

El receptari de Pere Ballester és el primer que esmenta la caldereta de llagosta, però sense explicar-ne l’elaboració

Calendari gastronòmic del mes de juliol

A causa de la calor, les hortalisses i els fruiters necessiten molta d’aigua, però heu de tenir la precaució de regar a sol post, mai al migdia o a les hores de calor

Recuperar el receptari tradicional

Aquesta setmana és hora d’encetar un altre debat, el de la manca de plats de cuina menorquina a les cartes dels restaurants de l’illa

L’esnobisme de la llagosta amb ous estrellats

Enguany, per primera vegada, la llagosta de Menorca porta el seu distintiu de qualitat, la marca per distingir-la de les llagostes foranes i especialment de les congelades, que és una garantia per al restaurant que les ofereix

Gastronomia en perill d’extinció

Tenim una gastronomia santjoanera que està en perill de desaparèixer, com ja ha passat amb una sèrie de productes i de plats que eren ben tradicionals

El calendari gastronòmic del juny

Tot gira al voltant de Sant Joan

Menorca, l'illa llaminera (I)

La polèmica generada per Masterchef i l'enèrgica protesta dels forners i pastissers permet una reflexió

La cuina de Cinquagesma

La Cinquagesma era una festa de sabaters de banqueta que anaven a romandre o bé a les casetes de vorera o bé als horts i hortals

Pel maig, cireres...

Per això mateix, farem les primeres coques dolces amb fruits de la primavera

El serrà, un dels prínceps de la mar

El que us proposam aquesta setmana és anar a fer una volta per la plaça del mercat i cercar un dels petits grans peixos que ens brinda el nostre litoral

De formatjades, flaons, panades i ‘sa panada’

Potser el producte gastronòmic més típic de la Pasqua a Menorca és la formatjada

El calendari gastronòmic d’abril

Recepta: Caragols amb costelleta de porc i patates

Cuinar amb plantes salvatges

Ara que estam en plena primavera i el camp és ple de vida, és també el temps de recol·lectar herbes, plantes i fruits

El bacallà a la cuina antiga de Menorca

Com tots els períodes, el temps de Quaresma té una gastronomia ben pròpia a l’illa de Menorca

Es tast de na Sílvia, l’únic restaurant Slow food Catalunya KM0 a les Balears

L’aposta del sector de la restauració menorquina pel producte local és un fet

Caragols amb cranca

És potser la manera més menorquina de menjar els caragols i potser és també una recepta única a la cuina de les nostres illes

La cuina dels Darrers Dies

Si a Mallorca s’han torrat sobrassades i botifarrons per Sant Antoni i Sant Sebastià, a Menorca, a la part de Ponent, aquesta torrada la farem dia 28 de febrer

Peix local als menjadors escolars

Amb l’anunci que el panga ha estat retirat dels menjadors escolars potser és ben hora de replantejar-se el que donam als nostres infants

La cuina dels primers pobladors

Cada illa té les seves característiques gastronòmiques

Calendari gastronòmic del mes de febrer

És un bon mes per als amants dels formatges tendres, perquè és un dels millors mesos de producció lletera. I la recepta d'aquesta setmana: greixera de peus de porc

< Anterior | 1 | 2 | Següent >