LLIGA DE CAMPIONS
Esports 08/12/2011

Els vuitens, sense els Manchesters

El divendres 16 a les 12 del migdia se celebrarà el sorteig dels vuitens de final de la Champions a Nyon. No hi seran ni el Manchester United ni el Manchester City, ja que els dos conjunts es van quedar pel camí.

Nuria García
2 min

BARCELONA.La fase de grups que ahir va finalitzar va deixar equips històrics pel camí, equips d'aquells que sempre lluiten per la Lliga de Campions i que acostumen a jugar finals. Ningú ha dit que fos fàcil arribar als vuitens de final, però enguany al sorteig de Nyon del divendres 16 de desembre, a les 12 del migdia, no hi seran ni el Manchester United, ni el Manchester City, ni el València ni el Porto, entre altres conjunts. Cap d'ells va aconseguir ser primer ni segon de grup i, per tant, hauran de conformar-se amb jugar l'Europa League d'ara en endavant. Una Europa League que promet emocions fortes, després de veure els equips que a partir d'ara hi competiran.

La sorpresa de la nit la van donar els dos Manchesters, que no seran al sorteig del dia 16 a Nyon. El Manchester United va caure contra el Basilea (2-1) i va tancar la fase de grups com a tercer classificat del grup C. Una fase de grups en què els d'Alex Ferguson no han brillat en excés, ja que han aconseguit dos triomfs, tres empats i una derrota en sis partits. Ahir el ManU en tenia prou amb un empat per seguir viu a la Lliga de Campions, però els de Ferguson van veure com l'equip suís els superava amb dos gols i com la seva remuntada es quedava en res després que marquessin en els últims minuts el gol de l'honor.

La davallada dels equips de la ciutat de Manchester la va completar el Manchester City, que, tot i veure's classificat durant uns minuts per als vuitens de final, va acabar sense esperances a causa del triomf del Nàpols contra el Vila-real (0-2). Els anglesos del City es retrobaran amb els seus veïns a l'Europa League. De fet, altres equips com ara l'Ajax també van caure eliminats de la màxima competició europea.

Els possibles rivals del Barça

Ahir també es van saber els noms dels possibles rivals del Barça en els vuitens de final de la Lliga de Campions, però per saber amb qui s'enfrontarà el Barça caldrà esperar fins al divendres 16 de desembre al migdia.

Classificant-se com a primers de grup, els blaugranes ja s'asseguraven l'encreuament amb un segon classificat i aconseguien, així, evitar tots els equips que també haguessin assolit la primera posició en la fase de grups, com ara l'Arsenal, el Bayern Munic, l'Inter, el Reial Madrid o el Chelsea, a més dels dos Manchesters, que han quedat eliminats.

Els equips amb què es podrien veure les cares els de Guardiola en el camí cap a la final de Munic, on els blaugranes volen arribar per poder revalidar el títol aconseguit la temporada passada i convertir-se, de retruc, en el primer equip capaç d'aixecar per segona vegada consecutiva la Lliga de Campions, són: el Nàpols, el CSKA de Moscou, el Basilea, l'Olympique de Lió, el Bayer Leverkusen, l'Olympique de Marsella i el Zenit de Sant Petersburg. De tots, els dos rivals francesos, el conjunt alemany i l'italià, rival del Gamper l'estiu passat, són, a priori, els equips més complicats per als de Guardiola.

stats