CAS PISTORIUS
Esports 04/06/2013

La vista prèvia al judici contra Oscar Pistorius, ajornada fins al 19 d'agost

La nova compareixença de l'atleta olímpic i paralímpic davant el jutge, el 19 d'agost, coincidirà amb el que hauria estat el 30è aniversari de Steenkamp

Efe
2 min

JohannesburgEl tribunal de la magistratura de Pretòria (Sud-àfrica) ha decidit ajornar fins al 19 d'agost la vista prèvia al judici de l'atleta sud-africà Oscar Pistorius, acusat de l'assassinat de la seva parella, la model Reeva Steenkamp, perquè els investigadors comptin amb més temps per preparar el cas.

"Senyor Pistorius, s'ajorna el cas en contra per donar més temps a la investigació", ha dit el jutge, Daniel Thulare, en dirigir-se a l'acusat. El jutge ha acceptat la petició del fiscal de posposar la vista, en la qual l'esportista ha tornat a aparèixer davant el jutge més de tres mesos després d'haver aconseguit la llibertat sota fiança.

Durant la sessió, el jutge s'ha declarat preocupat pel "judici" paral·lel al que, al seu parer, la premsa hauria sotmès l'acusat, i ha demanat als periodistes que "respectin la Constitució", una crítica compartida per l'advocat de Pistorius. "És important que fem una crida als col·legues de tot el món a respectar el procés", ha assenyalat Thulare, tot dirigint-se als representants de la premsa presents a la sala.

A més, el jutge ha demanat a la fiscalia que aclareixi com la informació secreta relacionada amb el cas ha pogut arribar a ser de domini públic, després de la filtració la setmana passada a la premsa britànica de fotos del lloc on suposadament l'esportista va disparar a Steenkamp.

Segons ha declarat un representant de la fiscalia en sortir de la vista, la data del judici es decidirà quan s'hagi completat la investigació, i s'espera que comenci abans de final d'any. Durant la vista d'aquest dimarts, que ha durat uns vint minuts, Pistorius ha estat acompanyat de la seva família i el seu entrenador, Ampie Louw. El corredor seguirà esperant la vista i l'inici del judici en llibertat condicional.

La nova compareixença de l'atleta olímpic i paralímpic davant el jutge, el 19 d'agost, coincidirà amb el que hauria estat el 30è aniversari de Steenkamp.

stats