LLIGA ENDESA
Esports 25/05/2012

El vigent campió ja torna a fer por

àlex Gozalbo
2 min
Pete Mickael imposa la seva llei amb una esmaixada davant Pietrus.

El València Basket mai ha guanyat un partit de play-off al Barça Regal, que ahir va trigar una mica a treure's la son de les orelles, però que quan ho va fer no va deixar cap opció a un rival esgotat físicament i que, a més, es va presentar al Palau Blaugrana sense gairebé temps per preparar la sèrie de semifinals.

El València Basket, que 48 hores abans s'estava jugant la vida contra el Lagun Aro GBC, va arribar mort a Barcelona. Sense temps per celebrar el retorn a les semifinals de la Lliga Endesa, els jugadors que entrena Velimir Perasovic van pujar dimecres a un autobús. I sense temps no van poder treballar com cal un partit d'aquest nivell contra un rival físicament superior. Esgotat i sense cap trampa tàctica treballada més enllà d'una defensa d'anticipació als pivots i una zona 2-3, l'equip valencià es va convertir en la víctima perfecta d'un Barça Regal que va deixar les coses clares amb un contundent parcial de 23-4 amb què va tancar el primer quart.

Acusat d'haver perdut la capacitat ofensiva i de dependre en excés d'un Joan Carles Navarro que ahir va trigar 13 minuts a sortir a la pista, el Barça Regal va respondre amb un partit elèctric, jugat a un ritme engrescador. En part induït per l'arriscada defensa que proposava Velimir Perasovic, molt agressiva en la marca de les línies de passada, i en part motivat per un bon plantejament de Xavi Pascual, l'equip blaugrana va saber córrer. Com abans, quan era feliç sobre una pista de bàsquet i en el primer que pensava és a anar cap a cistella.

Recuperada la verticalitat, Víctor Sada va retrobar algunes sensacions que semblava haver oblidat, va arriscar amb bones assistències i es va penjar de l'anella rival a la mínima oportunitat contra un rival massa tou per discutir res al vigent campió de la competició.

Amb el partit ja resolt i la renda local per sobre dels 30 punts, el València Basket va endreçar una mica el seu joc, però ahir mai es va creure capaç de guanyar al Palau Blaugrana. Velimir Perasovic tindrà ara dos dies per preparar amb cara i ulls el segon partit de la sèrie, que es preveu més igualat.

stats