Bàsquet
Esports 30/06/2013

La viabilitat dels clubs modestos de bàsquet, en perill

Les entitats crearan una comissió per intentar trobar solucions a la mesura que els obliga a donar d'alta tots els entrenadors a la Seguretat Social

àlex Gozalbo
1 min

BarcelonaEls clubs catalans de bàsquet crearan una comissió per intentar trobar solucions a la nova llei de l'esport, que els obliga a donar d'alta tots els entrenadors a la Seguretat Social. La mesura suposa un augment de les despeses que posa en risc la seva viabilitat. Els clubs, que cada vegada reben menys subvencions i tenen menys ingressos, se senten impotents i indefensos contra la finalitat d'una norma que consideren únicament recaptatòria.

La Federació Catalana (FCBQ), que dissabte va celebrar l'assemblea general ordinària, comparteix la preocupació dels clubs i s'ha compromès a buscar solucions alternatives durant l'estiu. "La meva pregunta és: ara és el moment de fer això? La llei s'ha de complir, però en el context actual les entitats necessiten ajudes i orientació, no inspeccions amb finalitats recaptadores. Hem aguantat un sotrac i dos, però potser no en podrem aguantar tres", diu Joan Fa, president de la FCBQ.

"Els equips de futbol han començat a rebre inspeccions de la Seguretat Social i suposo que després ens tocarà a la resta d'esports", assegura Joan Fa amb preocupació. "Algunes decisions es prenen sense analitzar-ne les conseqüències, i nosaltres ho hem notat molt", afegeix.

Un total de 66 presidents de Federacions Catalanes van fer a l'abril una roda de premsa conjunta per queixar-se de la retallada de les subvencions.

stats