Esports 23/01/2012

El vestidor blanc és un polvorí

Albert Solé
MESSI MANTÉ EL POLS
 Els tres gols de l'argentí permeten al Barça mantenir  els 5 punts de desavantatge respecte al Madrid, que, a pesar de tot, no va fallar.

Un diari tradicionalment aliat del madridisme i en especial del seu president actual -Florentino Pérez-, el Marca , va posar ahir una bomba de rellotgeria al vestidor de José Mourinho. La informació que va publicar ahir en una portada espectacular sobre una discussió entre Sergio Ramos i Mourinho en un entrenament després de perdre amb el Barça en l'anada de la Copa va fer disparar totes les alarmes, sobretot les del tècnic portuguès. Era obvi que una informació com aquella havia estat filtrada per algun jugador de la plantilla que va escoltar la conversa, i Mourinho es va passar el dia, segons algunes informacions, buscant el talp dins la seva plantilla. Fa temps que el periodista d' El País Diego Torres publica les misèries del vestidor del Madrid, però sempre se l'havia titllat d'antimadridista i no li volien fer gaire cas. Però quan ha estat el Marca qui ho ha dit, la notícia ha agafat dimensió de drama.

El dia va ser infernal per a Mourinho i la directiva i incòmode per a la plantilla que no sabia res de la filtració -el clan portuguès-. Tot i això, l'equip blanc va saber tirar endavant un partit difícil contra l'Athletic Club al Bernabéu després que el Barça s'imposés per fi amb claredat fora de casa tres hores abans -1 a 4 a Màlaga- i els posés encara més pressió abans de jugar. Mourinho va deixar fora de la convocatòria Pepe, autor de la trepitjada a la mà de Messi, i donava la raó un cop més a Marca , que havia dit que el jugador portuguès quedaria apartat de l'equip durant almenys 15 dies. Després, durant el partit, una part del Bernabéu va xiular Mourinho. El madridisme ja no està al 100% al costat del tècnic portuguès.

Xabi i Cristiano s'enganxen

El partit contra l'Athletic no va ser cap camí de roses. En la primera part ho van passar especialment malament, ja que cada pèrdua de pilota -i n'hi va haver moltes- es convertia en una ocasió de gol per als bascos. De fet, als 12 minuts, Llorente va deixar mut el Bernabéu en rematar de volea una centrada precisa de Javi Martínez en un contracop i posar el 0-1 al marcador. De Marcos i Íñigo Pérez van perdonar el segon i el tercer gol, quan Marcelo va empatar amb una celebració plena de ràbia. El dia havia estat dur dins el vestidor blanc. La tensió que hi ha a la plantilla es va veure clara en una acció en què Xabi Alonso va empènyer Cristiano Ronaldo perquè deixés de protestar i no es trobés amb la segona groga. El portuguès es va girar cap al donostiarra amb una cara plena d'odi. D'aquestes enganxades n'hi va haver més d'una.

En la represa, Cristiano va avançar els blancs de penal al minut 1, i l'Athletic, valent, va anar a buscar el Madrid sense complexos. Al contracop, els blancs van sentenciar el partit i van poder mantenir la guerra interna dins del vestidor allunyada de la lluita per la Lliga.