Futbol
Esports 19/08/2015

El València, més a prop de la fase de grups en vèncer el Mònaco (3-1)

Rodrigo, Parejo i Feghouli han anotat els gols del conjunt valencianista, mentre que Pasalic ha marcat pels monegascos

Roger Requena
El València s'ha avançat amb un gol de Rodrigo a la primera part / HEINO KALIS / REUTERS

BarcelonaEl València ha donat el primer pas per ser el 27 d'agost al sorteig de la fase de grups de la Champions. En un Mestalla ple, els valencianistes han derrotat per la mínima (2-1) un Mònaco més rodat que ha generat grans complicacions als homes de Nuno, tant en atac com en defensa. Rodrigo, Parejo i Feghouli han anotat pels locals, mentre que Pasalic ha anotat pels visitants. El València ha fet els deures a Mestalla, però l'eliminatòria es decidirà dimarts vinent a Mònaco, on els valencianistes hauran de suar si volen superar la darrera fase prèvia.

El primer gol oficial de la temporada a València ha arribat ben aviat, ja que en el minut 5 de joc, Rodrigo ha rematat a plaer un centre ras amb el cap de Feghouli, avançant el conjunt local. Amb l'avantatge, el València ha intentat apoderar-se del partit, però s'ha topat amb un Mònaco més rodat (els homes de Jardim porten disputats quatre partits oficials, dos d'ells de Lliga francesa) que ha resistit les escomeses dels locals. El diferencial físic s'ha notat especialment en la segona meitat, quan al València li ha costat trobar espais per superar un rival ordenat.

La dinàmica del partit ha canviat en l'inici de la represa, quan el Mònaco, més actiu i insistent, ha aconseguit l'empat en una acció el croat Pasalic (49'), jugador que el curs passat va jugar a l'Elx cedit pel Chelsea. Durant uns minuts els locals han viscut el domini del Mònaco, més fort físicament fins que Nuno ha donat entrada a Piatti. L'argentí ha revolucionat el joc, i als pocs instants de la seva entrada, una passada seva l'ha aprofitat Parejo (59') per posar de nou als locals per davant.

Amb el resultat en contra, el Mònaco ha buscat l'empat amb l'entrada de diversos homes d'atac, però Ryan ha evitat els intents monegascos, propiciant que els valencianistes mantinguessin l'avantatge. A falta de cinc minuts pel final, en el 86', Feghouli ha deixat encaminada l'eliminatòria després d'aprofitar un mal refús de la defensa visitant a la sortida d'un córner.