BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Esports 05/06/2013

Una única semifinal, dues maneres de viure-la

Xavi Pascual i Pedro Martínez discrepen en l'anàlisi

àlex Gozalbo
2 min

BarcelonaMinuts després de llegir a l'ARA que el partit contra l'Herbalife Gran Canària de diumenge passat era el número 82 de la temporada blaugrana, a Xavi Pascual van preguntar-li en roda de premsa per la càrrega física que està suportant el seu conjunt. "Aquest curs hem disputat 82 partits oficials, 40 més que el rival. Durant l'any intentem repartir les càrregues de la millor manera possible però és evident que hi ha un desgast físic i mental. Tenim clar l'objectiu i per això traiem forces d'on gairebé no n'hi ha", va deixar caure l'entrenador. Pedro Martínez, tècnic de l'Herbalife Gran Canària, va escoltar les declaracions i no es va poder estar d'escriure la seva rèplica a Twitter. "El meu amic Xavi Pascual diu que ells porten 82 partits i nosaltres tan sols 42. Doncs sí. També podria dir que més o menys ens quintupliquen el pressupost", va dir.

Els dos entrenadors es veuran les cares aquest nit (21 hores, Teledeporte) al Centro Insular de los Deportes (CID), una pista on el Barça Regal buscarà la classificació per disputar la seva setena final consecutiva de la Lliga Endesa. Mai cap equip ha remuntat un 2-0 en contra en unes semifinals, però el conjunt blaugrana no es troba còmode al pavelló insular, on ha perdut set dels últims nou enfrontaments que ha disputat.

"El desplaçament a Gran Canària és un dels més llargs de la temporada. Són les mateixes hores de vol que a Tel Aviv. Excepte el viatge a Moscou, és el desplaçament més llarg de la temporada", va assegurar Xavi Pascual, que no va trigar a rebre resposta. "Unes 26 hores després d'acabar el partit arribem. A veure si serà veritat que Gran Canària és molt lluny. La pròxima vegada agafarem un xàrter", va dir amb ironia Pedro Martínez, fart de sentir queixes d'un rival amb més mitjans i un pressupost molt superior.

Joan Carles Navarro té clar què significa jugar al CID. "És una pista molt incòmoda, la gent està molt a sobre i hi ha més humitat que en altres pavellons, però això no és cap excusa i nosaltres hi anem amb la intenció de guanyar el tercer partit", resumeix el capità blaugrana. "És una pista que ens costa molt, però no tan sols a nosaltres sinó a tots els equips de la competició", afegeix Xavi Rabaseda.

Tres oportunitats per al Barça

El Barça Regal disposa de tres oportunitats per segellar la seva classificació, però vol anar per feina i aspira a tancar l'accés a la final per la via ràpida. L'equip blaugrana ha de millorar el seu rebot defensiu i també l'encert en els triples per no complicar-se la sèrie.

"El que vam fer diumenge és el camí per guanyar", diu Pedro Martínez, que confia en la capacitat competitiva d'un equip que ja va donar la sorpresa contra el Laboral Kutxa. "Volem demostrar a la nostra afició que podem guanyar els millors equips d'Europa. La clau és evitar que ells comencin bé després del descans, que és el que han fet sempre", assegura Ryan Toolson, que al segon partit va tenir un protagonisme ofensiu important.

"Volem que vinguin al CID tots els aficionats que sentin els colors del club", afegeix Brad Newley. L'Herbalife Gran Canària tindrà aquesta nit el suport de 5.000 seguidors, que ompliran les graderies del CID.

stats