LLIGA ACB
Esports 26/04/2011

Un únic derbi, dos Equips contents (65-68)

àlex Gozalbo
2 min
Russell Robinson i Joan Carles Navarro en una acció de la segona meitat a Badalona.

El control del temps, la mesura que fa que no tot passi alhora, és molt important per entendre el bàsquet. Les coses s'han de fer bé, però sobretot s'han de fer quan toca, en l'instant adequat. Ni abans ni després. El Regal Barça de Xavi Pascual entén aquesta norma com pocs altres, i gràcies a això la seva fiabilitat és molt gran. Gairebé sempre. En partits amb molta càrrega emocional, ja sigui per la importància que tenen (Panathinaikòs) o per la motivació del rival (DKV Joventut, ahir), tot sembla destarotar-se.

Ahir el Regal Barça va guanyar un derbi (65-68) que deixa contents tots dos equips. L'equip de Xavi Pascual obté una nova victòria, que li permet fer-se fort al primer lloc de la classificació, i el conjunt de Pepu Hernández va netejar la seva imatge i es va reconciliar amb els 7.353 espectadors que ahir van anar a l'Olímpic de Badalona.

O contents a mitges, perquè a ningú li agrada perdre i al guanyador no li deu agradar recordar com va guanyar. El conjunt blaugrana va passar més dificultats de les esperades per controlar un partit que guanyava per 15 punts al segon quart i que finalment no va anar a la pròrroga perquè Quinton Hosley va fallar un llunyà triple sobre la botzina.

El Regal Barça no es va sentir còmode, i en alguns moments es va veure superat per la pressió d'una afició que va incomodar el rival com poques vegades aquesta temporada. Amb la cridòria, l'equip blaugrana es desajusta, es precipita i s'equivoca més del compte (17 pilotes perdudes). Els jugadors del Regal Barça fan el mateix que quan són l'equip que enlluerna, però ho fan un segon abans o un segon després. I això no serveix, perquè el bàsquet és un esport de precisió i cal ser puntual en cada acció.

La majoria de les coses bones que li van passar ahir al Regal Barça, com ara els 50 rebots, van tenir a veure amb aspectes dolents, com ara els baixos percentatges d'encert en atac (68% en tirs lliures, 38% en llançaments de dos i 32% en triples).

El DKV Joventut, que es caracteritza per moltes coses bones però no per la seva intensitat defensiva, va fer sortir els colors a l'atac del Regal Barça. Alan Anderson i Joan Carles Navarro van acabar el partit amb 35 punts entre tots dos, però van concentrar la seva anotació en moments molts puntuals. Durant moltes altres fases del partit van patir per veure cistella.

Tot i perdre, la Penya surt reforçada del partit, sobretot anímicament. L'equip va competir amb l'encara campió d'Europa durant 40 minuts. Ho va fer, a més, sense renunciar als seus principis, i va poder donar 14 minuts a un jugador com Nacho Llovet.

I ara què?

El Regal Barça tancarà la temporada regular jugant contra el Lagun Aro GBC, el Meridiando Alacant i l'Unicaja. Si en guanya dos tindrà el primer lloc de la fase regular garantit i, amb ell, el factor pista a favor en totes les eliminatòries pel títol. El DKV Joventut, per la seva banda, ha de jugar contra el CAI Saragossa, el Caja Laboral i el Fuenlabrada.

stats