EUROLLIGA
Esports 18/01/2013

Un gran últim quart salva el Barça Regal

Martí Molina

El Barça Regal visitava la pista del Besiktas amb l'etiqueta de favorit, però va estar a punt de tornar-ne amb la cua entre cames. Els de Xavi Pascual van tenir molts problemes per anotar i per defensar un equip més que motivat, i no va ser fins l'últim quart quan van distanciar-se finalment al marcador i garantir el tercer triomf en el Top-16 de l'Eurolliga (59-73).

Era el tercer partit d'aquesta temporada entre catalans i turcs, i tots han acabat amb triomf blaugrana. Encara que el d'ahir va ser el més disputat de tots. El Besiktas arribava a la cita sense haver estrenat el marcador de victòries en aquesta segona fase de la competició, mentre que el Barça Regal ho feia després d'encaixar una derrota dolorosa a la pista de l'Estudiantes i sense el lesionat Joan Carles Navarro. Un handicap del qual es va sobreposar malgrat la incertesa del marcador en molts moments del partit. Pete Mickeal, dubte fins a última hora, va entrar al cinc inicial, mentre que el jove del filial Mario Hezonja va tenir alguns minuts.

El primer quart va destacar més pels errors que no pas pels encerts, i va acabar amb un escarransit 10 a 15. I el segon període va ser més vistós, tot i que una mica inquietant per als interessos blaugranes (22-19).

Els de Xavi Pascual van perdre moltes pilotes en la fase de construcció i van tenir dificultats per arribar sota la cistella. En canvi, en defensa els costava contenir les jugades interiors dels locals, que arribaven sota l'anella una vegada i una altra. Per acabar-ho d'adobar, al Barça li costava controlar el rebot defensiu i a l'inici del tercer quart els locals ja n'havien caçat 10 sota el cèrcol culer. Només l'encert individual d'alguns jugadors com Ante Tomic (15 punts) i Wallace (6 assistències) van mantenir els visitants per davant en el marcador.

Sis minuts sense anotar

Els de Xavi Pascual afrontaven l'últim quart amb només tres punts d'avantatge (48-51), però es van saber sobreposar a tots els problemes anteriors. A base de coratge, i contra un rival que ja començava a donar mostres de cansament, els blaugranes van saber combinar la fortalesa defensiva amb la paciència en atac. Així van passar sis minuts sense que el Besiktas anotés ni un sol punt, mentre que els blaugranes agafaven una distància que acabaria sent definitiva.