27/01/2013

I tu, el xiularàs?

2 min
Víctor Valdés, el porter del Barça, aixeca la copa de campions de Lliga aconseguida la temporada 2008-2009.

Aquesta tarda Víctor Valdés torna al Camp Nou per primera vegada des que va anunciar que vol marxar del Barça l'estiu del 2014. Ha arribat el moment, per tant, de comprovar com estan els ànims després d'uns quants dies de debats i discussions per a tots els gustos sobre la decisió del porter del Barça i la manera que va triar per comunicar-la. Tothom hi ha dit la seva menys el protagonista del sarau, que continua callat. Avui Valdés es trobarà amb molts dels seus crítics.

Normalment, quan el Camp Nou considera que un futbolista del seu equip ha ferit els sentiments dels aficionats o ha perjudicat d'alguna manera la institució acostuma a castigar-lo amb una xiulada imponent. Jordi Roura ha assegurat que espera que l'estadi rebi bé un dels futbolistes més determinants de l'última dècada i que es tinguin molt més en compte totes les aportacions de Valdés al Barça que no pas el seu recent estirabot.

A mi també m'agradaria que els culers que es desplacin fins al Camp Nou es guardessin els xiulets per quan l'equip necessiti que la graderia intimidi un rival perillós. M'agradaria que, en un pas més en aquesta lenta evolució del Camp Nou de la crítica destructiva permanent a la valoració més ponderada del rendiment de l'equip, els aficionats posessin en una balança els errors i els encerts de Valdés i que arribessin a la conclusió que no mereix que se'l xiuli. M'agradaria, a més, que la gent que estigui més empipada arribés a la conclusió que xiular el porter del teu equip no serveix per a res més que per posar-lo nerviós, per entristir-lo o fer-lo enfadar i que, en conseqüència, és una reacció que perjudica l'equip. Seria fantàstic que la majoria optés per la generositat i donés una mica de marge al futbolista, que el deixés treballar amb tranquil·litat, que s'esperés a rebre les explicacions (necessàries) i que el dia del comiat, si escau, li manifestés el que cregués convenient.

Un cop dit això, jo no sóc tan optimista com Jordi Roura. Em temo que aquesta tarda hi haurà prou xiulets al Camp Nou perquè n'hàgim de parlar. Intueixo que els partidaris de fer-li saber que s'ha equivocat faran prou soroll perquè siguin notícia. Fa temps que el Camp Nou no es gira de manera clara contra un dels seus. Fa uns anys passava cada dos per tres; ara és excepcional. Avui crec que a Valdés li tocarà el rebre, em sembla que viurem un moment trist i desagradable. Tant de bo m'equivoqui, seria una sorpresa magnífica.

stats