LLIGA
Esports 26/11/2012

Un triomf per igualar el millor inici

La victòria del Barça contra el Llevant fa que els de Vilanova igualin la millor arrancada de Lliga amb dotze victòries i un empat. Messi anota dos gols i s'acosta al rècord golejador en un any natural.

Martí Molina
2 min
Leo Messi pica la pilota davant l'oposició de Navarro i supera el porter Munúa en el primer gol del partit. L'argentí en va marcar un altre poc després.

BARCELONALa victòria del Barça al Ciutat de València no només significa que els culers mantinguin el lideratge en solitari a la Lliga i que puguin ampliar l'avantatge amb el Reial Madrid -que ara és a onze punts-. L'equip que dirigeix Tito Vilanova també va aconseguir igualar el millor inici de la història en el torneig de la regularitat: amb la d'ahir, els blaugranes sumen dotze victòries i un empat després dels tretze primers partits. Exactament el mateix registre que va aconseguir el Reial Madrid la temporada 1991/1992. La setmana que ve, al Camp Nou i contra l'Athletic Club, el Barça pot signar la millor arrencada absoluta si suma els tres punts contra l'equip que dirigeix Marcelo Bielsa.

Quan Tito Vilanova va prendre el relleu de Pep Guardiola a la banqueta culer es va afanyar a assegurar que "perdria totes les comparacions" amb el seu antecessor. En part, per evitar que la pressió de l'entorn li dificultés la transició abans d'hora. Però els números del tècnic de Bellcaire d'Empordà indiquen tot el contrari. Tret de la derrota a la Supercopa d'Espanya contra el Reial Madrid, el nou entrenador ha aconseguit mantenir el mateix estil de joc i millorar els resultats. El triomf d'ahir contra el Llevant (0-4) va confirmar aquesta tendència positiva.

El Barça empata amb el Madrid del curs 1991/1992, que amb Antic a la banqueta també va aconseguir aquesta arrencada després dels tretze primers partits. En aquella ocasió els blancs van veure frenada la ratxa de victòries en la 14a jornada, quan van empatar contra el Saragossa (1-1). Una setmana després també van empatar -contra l'Oviedo, 0 a 0-. I en la 16a van perdre el primer partit en el derbi contra l'Atlètic de Madrid (2-0). D'aquesta manera, el Barça en té prou guanyant la setmana que ve l'Athletic Club, tot i que amb un empat encara tindrien opció d'aconseguir una setmana després el millor inici.

Dos gols més de Messi

Però més enllà d'aquesta estadística d'equip, hi ha un jugador que pot batre un registre individual. I aquest no és altre que Leo Messi. L'argentí va tornar a marcar en el partit d'ahir al Ciutat de València, i ja és a només dues dianes de superar el registre històric de l'alemany Gerd Müller, que l'any 1972 va aconseguir 85 gols amb la samarreta del Bayern de Munic.

Messi va encarregar-se d'obrir el marcador i el camí de la golejada contra el Llevant a l'inici del segon temps, quan va caçar una passada interior d'Iniesta al minut 46 i va superar Munúa picant la pilota. El mateix Messi va anotar el segon gol, pocs minuts després, també aprofitant una passada d'Iniesta -en aquest cas, des de la línia de fons.

El rècord de Messi, a més, encara tindria més mèrit, ja que Müller va anotar 12 dels 85 gols a la Copa de la Lliga -una competició que només es va disputar aquella temporada a Alemanya i que Messi no ha pogut disputar amb la samarreta blaugrana.

Amb aquestes estadístiques el Barça posa el punt final a una setmana que va començar dimarts, a Moscou, classificant-se per als vuitens de final de la Champions i a més assegurant-se el primer lloc del grup G, que els dóna avantatge de camp a la següent ronda.

stats