PRIMERA DIVISIÓ
Esports 07/01/2013

El triomf del Madrid no evita un incendi al Santiago Bernabéu

àlex Gozalbo
2 min
José Mourinho donant les últimes instruccions a Iker Casillas, que va entrar quan Adán va veure la targeta vermella.

BARCELONACom si el seu salari el pagués l'equip rival, José Mourinho va incendiar el Santiago Bernabéu. El Reial Madrid va superar la Reial Societat, però l'entrenador portuguès es va guanyar la xiulada dels seus aficionats, que no van entendre per què va tornar a deixar Iker Casillas a la banqueta. Ironies del destí, el tècnic es va veure obligat a recórrer al porter internacional quan Adán va ser expulsat als cinc minuts d'un matx esperpèntic.

Xabi Prieto, el capità de la Reial Societat, va marcar tres gols, però el triomf va ser per a un trasbalsat equip local, que va viure sempre al llindar del precipici però que va saber aprofitar l'encert de Benzema, Khedira i Cristiano Ronaldo (dues vegades) per evitar una ensopegada que hauria provocat un incendi encara més gran en un Santiago Bernabéu que ha deixat d'entendre què pretén el seu entrenador. A diferència dels últims partits, l' speaker va anunciar per megafonia el nom del tècnic, que va sentir la xiulada més important des que ocupa la banqueta del conjunt blanc.

El partit se li va posar de cara al Reial Madrid ben aviat, quan Karim Benzema va anotar un gol als dos minuts de joc. La situació, però, es va capgirar en un tancar i obrir d'ulls, ja que al minut 5 Adán va ser expulsat per una falta a dins de l'àrea que va ser castigada amb targeta vermella. Iker Casillas, que ni tan sols s'havia embenat les mans, es va veure obligat a entrar al terreny de joc en un dels moments esperpèntics de la tarda. El porter no va poder evitar el gol de Xabi Prieto, que va empatar el partit en transformar el penal.

Durant molts minuts Iker Casillas va ser un perill. Mentalment fora del partit, el porter va cometre algunes errades greus. A més, la defensa, formada ahir per Essien, Varane, Carvalho i Arbeloa, no el van ajudar gaire. A deu minuts del descans Khedira va tornar a avançar el Reial Madrid, però poc va durar l'alegria en un Santiago Bernabéu que va veure com Xabi Prieto tornava a empatar el marcador cinc minuts més tard.

Cristiano Ronaldo, decisiu

La Reial Societat va dominar la possessió de la pilota i va disposar de bones oportunitats per marcar contra un rival desconcertat i atordit, superat pels esdeveniments. L'equip basc es va llançar a buscar tercer gol, una situació que va utilitzar Cristiano Ronaldo per sentenciar el partit amb dues accions en un parell de minuts. Primer va marcar en una acció de contraatac i dos minuts més tard ho va fer de falta directa. El davanter portuguès va celebrar el seu segon gol enviant insults a vés a saber qui i abraçant un José Mourinho necessitat d'afalacs.

Lluny de conformar-se, la Reial Societat va aprofitar la seva superioritat numèrica per intentar remuntar el marcador. Xabi Prieto va apuntar-se el seu tercer gol de la tarda i va afegir incertesa al resultat final d'un partit farcit de sorpreses que va continuar amb l'expulsió d'Estrada.

L'equip basc, que va veure trencada la seva ratxa de les últimes setmanes, no va saber tornar a trobar la porteria rival en un partit que hauria pogut acabar fàcilment amb més de set gols. La Reial Societat va proposar bon futbol, però va marxar del Santiago Bernabéu sense el premi de sumar punts.

stats