Traineras
Esports 15/06/2013

Les traineres es banyen aquest cap de setmana a la platja de la Barceloneta

Barcelona acull la 'Festa del Mar', que tindrà el punt àlgid en la primera jornada de la Lliga San Miguel de traineres

M.m.
1 min

BarcelonaLa platja de la Barceloneta acull aquest cap de setmana la Festa del Mar, amb tot un seguit d'activitats esportives, i que tindrà com a punt àlgid la celebració de la primera regata de la temporada de la Lliga San Miguel de traineres.

Les activitats a l'hotel Vela de Barcelona començaran aviat, a les 10 del matí, amb una degustació de productes típics i exhibicions de diferents activitats esportives del País Basc. I és que aquest acte està promocionat pel departament de Turisme d'Euskadi, que veu en la capital catalana “una bona oportunitat per promocionar tant les activitats esportives com els atractius turístics”, segons paraules de la delegada de Turisme del govern basc.

A les 11 començaran les exhibicions d'esports rurals bascos, i al migdia serà el torn de les gralles, i a la tarda hi haurà una demostració de balls eusqueres. Un dels principals atractius d'aquesta primera jornada serà la competició de Llaüt del Mediterrani, amb una regata entre catalans i valencians. Mentre que al vespre hi haurà diferents concerts.

Diumenge comença la lliga de traineres

La Lliga San Miguel de traineres comença el diumenge a les 12 del migdia, amb una primera regata que se celebrarà a Barcelona. Serà la tercera vegada que la competició abandona el Mar Cantàbric (on habitualment es disputa la Lliga), i la primera que aterra al Mediterrani. “Volem potenciar i promocionar el nostre esport, i ens ha semblat que Barcelona podia ser una ciutat perfecta per fer-ho”, diu Iñaki Mikeo, gerent de la Lliga.

Les 12 embarcacions que participen a la màxima divisió de traineres lluitaran per aconseguir la Bandera Euskadi Basque Country, que identifica el guanyador de la prova. El recorregut que hauran de completar és de gairebé quatre quilòmetres i mig.

stats