LA TEMPORADA DE DEBÒ
Esports 12/09/2011

La tradicional ensopegada abans de la ratxa victoriosa

Natalia Arroyo
2 min
La tradicional ensopegada abans de la ratxa victoriosa

Deia Pep Guardiola que la temporada de debò començava després de l'aturada de seleccions i deia, també, que els partits com el de la Reial Societat a Anoeta dissabte li fan molta més por que el del Milan de Champions demà. I sap per què diu totes dues coses. En les quatre temporades que fa que entrena el primer equip, l'equip de Guardiola ha sumat cinc punts dels dotze possibles en la segona jornada de Lliga. Això és un 41% d'encert, una dada que contrasta amb el 81,3% que té de mitjana.

L'experiència del de Santpedor, que sovint l'ajuda a advertir les baixades de concentració del seu equip, no li serveix per evitar deixar-se punts en aquest inici interromput de la competició, però sí per gestionar amb eficàcia les conclusions de no haver estat a l'altura. "Hem d'entendre per què ens ha passat això i procurar que no ens torni a passar", deia el tècnic a Anoeta. Si troba la raó com ha fet els altres anys, la ratxa que comenci a partir de la tercera jornada pot ser imparable.

Experiments en l'onze

La temporada 2008/09, la primera de l'era Guardiola, va començar força malament. El Barça va ensopegar de manera inesperada contra el Numància (1-0 a Los Pajaritos) i el Racing (1-1 al Camp Nou). A Sòria, Guardiola va alinear la majoria de titulars i, després de les seleccions, va donar l'alternativa a jugadors menys habituals com Hleb, Piqué, Busquets o Pedro, que fa tres anys no eren el que són ara. L'equip no va aconseguir el triomf, encallat contra els càntabres, però va deixar bones sensacions i va posar les bases del que seria l'equip del triplet.

L'any següent, la segona jornada va significar el debut de Txigrinski a l'eix de la defensa, amb Jeffren també de titular. El resultat va ser una victòria 0-2 a Getafe, tot i que Alves, Iniesta o Messi no van sortir d'inici. L'any passat, sense Alves ni Xavi en l'onze, el Barça va caure al Camp Nou contra l'Hèrcules (0-2).

Una ensopegada, una lliçó

La perspectiva que dóna conèixer el final feliç de la història permet valorar amb fredor la repercussió d'aquests mals resultats. El Barça ha quedat campió tot i les ensopegades inicials. Guardiola diria, fins i tot, que és "gràcies" a aquestes ensopegades, darrere de les quals els seus homes han encadenat ratxes de victòries espectaculars. L'any 2008/09 el Barça va estar 21 partits sense perdre després de l'empat a un contra el Racing. I l'any passat, després de caure contra l'Hèrcules, el Barça va quedar invicte en Lliga fins a la jornada 34, quan va perdre a Anoeta contra els txuri-urdin. La segona jornada no agrada a Guardiola, però sempre, sempre, n'acaba fent una interpretació positiva.

stats