FUTBOL SALA
Esports 07/01/2011

Els títols exigeixen no perdre al Palau

Arriba la part decisiva de la temporada i el Barça Alusport sap que no pot fallar si vol ser en la lluita per la primera plaça. Avui, davant el Sala 10 Saragossa (21 h), un triomf els faria dormir com a líders de la Lliga.

David Jover
2 min
El capità, Javi Rodríguez, intenta xutar davant de Geison en un partit contra el Caja Segòvia de la primera volta.

BarcelonaEl Barça Alusport encara la segona volta de la temporada amb un objectiu clar: aconseguir títols. Fins ara, el futbol sala blaugrana només ha guanyat dos títols a finals dels anys 80, i no era la Lliga. Però per tornar a guanyar-los es necessiten uns requisits mínims. Un d'aquests requisits, de moment, l'està assolint i de quina manera.

Un equip que aspira a emportar-se trofeus sap que al seu pavelló ha de ser gairebé imbatible. El Barça, que any rere any va creixent com a equip, fa més d'un any que no perd al Palau Blaugrana en lliga regular i davant el Sala 10 Saragossa vol mantenir aquesta gran ratxa de 1catorze triomfs seguits.

El 22 de desembre del 2009 és la data en què el Barça va caure per última vegada a casa. Va ser davant un rival potent, el MRA Navarra, que l'any passat va arribar fins i tot a disputar la final de la Lliga davant ElPozo Múrcia, vigent campió. Avui, en el que és l'inici de la segona volta de la Lliga, els de Marc Carmona saben que guanyant se situarien primers ni que fos per unes hores. A més, com que demà el Xacobeo Lobelle i ElPozo Múrcia (segon i primer classificat empatats a 34 punts) s'enfronten, el Barça, passi el que passi a Santiago, pujaria un lloc en la classificació. També podria acabar la jornada com a líder si hi ha un empat a Santiago, ja que té millor average que gallecs i murcians.

Però no serà fàcil guanyar, mai ho és, i menys quan davant tens un dels teus botxins. El Sala 10 Saragossa va ser un dels pocs equips que l'any passat va vèncer al Palau (3-4). Aquesta circumstància no passa desapercebuda a Marc Carmona: "El Saragossa és molt millor equip que fa un any. Són molt elèctrics i fan mal en espais curts. Hem de vigilar sobretot amb Nano Modrego, Valença, Rivero i Keny". El preparador català, a més, espera que l'aturada per festes no els afecti. "L'equip s'ha entrenat bé i tant de bo que avui ens trobem bé a pista. Sempre costa més quan tornes de vacances però no pot ser una excusa si aspires a guanyar títols", afirma Carmona.

stats