24/01/2013

Un títol en joc

2 min

Per si algú s'havia despistat entre tants comentaris sobre la decisió de Valdés de marxar del Barça (aquest assumpte tornarà amb força a la prèvia del partit de diumenge al Camp Nou), el fitxatge de Guardiola pel Bayern de Munic (d'aquest tema em sembla que n'acabarem tips quan comenci la temporada vinent) i el naixement del fill d'un dels futbolistes més populars de la plantilla, Jordi Roura ha definit amb claredat i en anglès el partit que el Barça juga aquesta nit: un match ball .

Si deixem de banda la Supercopa d'Espanya de l'estiu, el partit contra el Màlaga és el primer a caixa o faixa que disputa l'equip des que l'entrenen Tito Vilanova i Jordi Roura. De tota manera, com que la majoria dels jugadors de la plantilla tenen un currículum farcit de partits d'aquesta mena -en camp contrari, sense marge d'error i amb un resultat desfavorable del partit d'anada-, no crec que hi hagi problemes en aquest sentit.

Malgrat els dos últims resultats, l'equip que sortirà aquesta nit a intentar classificar-se per a les semifinals de la Copa del Rei serà el mateix (o molt semblant, espero) que el que va meravellar tothom fa quatre dies en un partit de Lliga al mateix escenari i contra el mateix rival. La fiabilitat dels futbolistes continua intacta i la capacitat per superar reptes d'aquest tipus no es posa en dubte. De tota manera, em sembla bé que l'entrenador recordi a tothom que el Màlaga és un equip de Champions, que les característiques del partit obliguen la plantilla a estar pràcticament perfecta i que, en definitiva, hi ha un títol en joc. Avui no es pot guanyar un trofeu però sí que se'n pot perdre un.

Els últims dies han estat mogudets a can Barça, perquè s'ha debatut amb molta vehemència sobre temes d'actualitat de tota mena, i tot plegat, combinat amb un empat i una derrota, ha creat una situació nova a l'entorn. Per primera vegada dos resultats negatius consecutius, per primera vegada el Madrid escurçant la diferència de punts respecte al Barça a la Lliga, per primera vegada relliscada del Barça i exhibició del Madrid, per primera vegada un noi de la casa vol plegar. Avui caldrà oblidar-se de tot això i recuperar l'encert de cara a porta que permeti al Barça encarrilar l'eliminatòria tan ràpidament com sigui possible. Aquesta nit toca oferir la versió brillant de les ocasions especials. ¿Amb qui se la jugarà Jordi Roura? Tenint en compte que el tècnic parla de match ball , suposo que se la jugarà amb l'equip de gala (la porteria menja a part), oi? Seria el més lògic i coherent, oi?

stats