LLIGA
Esports 23/04/2012

Una temporada esgotadora

Guardiola recordava dissabte que el cansament de l'equip ja ve de molt lluny. Derrotat en la Lliga, el Barça se centra ara en la Champions després d'un any en què no ha deixat de superar obstacles.

M. Molina / T. Padilla
3 min
Una temporada esgotadora

BARCELONANo fer gira d'estiu és una de les mesures que ha pres la directiva i el cos tècnic del Barça per preparar millor la temporada vinent. El cansament físic i emocional de la plantilla, de fet, s'ha convertit en un maldecap. El Barça competeix des de fa quatre anys cada setmana amb pressió màxima, contra un rival que l'ha assetjat mediàticament i futbolísticament, i superant situacions personals complicades com la malaltia d'Abidal. Una cursa d'obstacles que s'ha fet notar.

El fetge d'Abidal

El defensa francès va necessitar un trasplantament

El 15 de març els serveis mèdics del Barça informaven que Éric Abidal havia de ser sotmès a un trasplantament. Des d'aquell dia no va disputar cap més partit, tot i que va continuar entrenant-se amb el grup. La intervenció quirúrgica va tenir lloc el 10 d'abril, i la seva evolució és "bona", segons va explicar la seva dona.

Tito Vilanova

El segon tècnic va ser intervingut de la glàndula paròtide

El dia abans que el Barça jugués a San Siro contra el Milan (fase de grups de la Champions), Tito Vilanova va haver de passar pel quiròfan per operar-se de la glàndula paròtide. Una setmana després rep l'alta mèdica, i progressivament torna a l'equip, malgrat que es perd alguns desplaçaments.

La renovació de Guardiola

Encara no ha decidit si continua un any més al Barça

El novembre passat van començar les especulacions sobre la renovació de Guardiola, i el tècnic va demanar "temps" perquè "encara no ho sentia". Des de llavors, cada vegada que se li ha preguntat sobre la seva continuïtat (acaba contracte al juny) ha dit que encara no té presa la decisió, i que el club no li ha posat "cap data límit" per prendre-la.

Lesions de llarga durada

Afellay, Villa i Fontàs, sis mesos fora dels terrenys de joc

El primer a patir una lesió de llarga durada va ser Ibrahim Afellay, en un entrenament de finals de setembre, quan es va trencar el lligament creuat del genoll. El davanter va rebre l'alta aquest 11 d'abril, però encara no ha disputat cap minut. També es va trencar el lligament creuat Andreu Fontàs, al gener -en partit de Copa contra l'Osasuna-, i estarà sis mesos de baixa. David Villa es va fracturar la tíbia en les semifinals del Mundial de Clubs contra l'Al-Sadd. El pronòstic era d'entre quatre i cinc mesos de baixa, i el guaje podria estar a punt per als últims partits de la temporada. A més, altres homes han patit lesions menys importants, com Adriano, Pedro, Piqué, Iniesta i Alexis.

Els clàssics

Barça i Madrid es van trobar a la Copa i la Supercopa

En la Supercopa, el dit de Mourinho. En la Copa, la trepitjada de Pepe a la mà de Messi. I en la tornada, el Madrid no va acceptar l'eliminació i va carregar contra l'arbitratge de Fernando Teixeira Vitienes. Casillas li va etzibar: "Vés-te'n de festa amb ells". I Mourinho el va esperar al pàrquing del Camp Nou per dir-li: "Com t'agrada fotre els professionals". El Madrid ha pressionat el Barça amb acusacions de tracte de favor arbitral i ha anat trobant el millor sistema de joc per poder arribar a guanyar-lo.

Tots els partits possibles

Ja en du 59 en un any en què gairebé no ha pogut fer pretemporada

Guardiola va prioritzar el descans dels jugadors i va decidir que tinguessin un mes sencer de vacances. Això va fer que la pretemporada fos més curta, en un curs en què l'equip ha disputat tots els partits possibles. I si arriben a la final de la Champions, n'acabaran jugant 66.

La filtració del clàssic

Guardiola no va encaixar bé que es fes pública l'alineació

Segons va informar RAC1, Guardiola ha esbroncat els jugadors, ja que Ràdio Marca va fer pública l'alineació del Barça davant del Madrid a les 3 de la tarda, poc després de l'últim entrenament. El tècnic va recordar als jugadors que Mourinho va gaudir de cinc hores per preparar-se millor pensant en l'equip del Barça. L'últim problema d'una temporada esgotadora. I un problema nou al Barça de Guardiola, un home que dóna molta importància a la fidelitat dels seus jugadors.

stats