EL CALENDARI BLAUGRANA
Esports 14/11/2011

Les 10 finals per tancar el 2011 al Cim

Josep Guardiola torna avui a la feina amb la meitat dels jugadors escampats per tot el món. El Barça afronta els últims partits abans de les vacances de Nadal amb moltes coses en joc.

Toni Padilla
3 min
Una cursa amb el madrid Durant el que falta del 2011, els dos gegants mantindran el seu duel per ser líders de Primera, amb un clàssic al Bernabéu inclòs.

BarcelonaPle de talent, el Barça afronta els últims partits d'aquest 2011 amb el calendari carregat. Guardiola dirigirà avui una sessió d'entrenament amb més jugadors del filial que no pas del primer equip, ja que la major part de jugadors estan escampats pel món per jugar partits amb les seves seleccions. Un cop tornin tots, començarà una sèrie de 10 finals amb 5 reptes diferents: guanyar el Mundial de Clubs, recuperar el liderat de la Lliga, ser primer de grup a la Lliga de Campions, superar la primera eliminatòria de Copa i derrotar al Reial Madrid.

1. Retorn a la Lliga

Per començar, partit de Lliga a l'estadi aquest dissabte a les vuit del vespre davant del Saragossa. Amb Guardiola de tècnic, el Barça ha empatat dos cops i ha guanyat un altre quan s'ha tornat de la tercera jornada de partits de seleccions, aquella del mes de novembre. Després de deixar-se dos punts a Bilbao, el Barça afrontarà un partit complicat perquè només es podrà treballar amb normalitat amb tots els jugadors dijous i divendres. El mateix dia el Madrid afronta un partit molt dur, al camp del València.

2. Visitar San Siro per intentar ser primers de grup a Europa

La segona aturada serà a Milà, cap on el Barça vola el dimarts 22 per jugar el dimecres 23 contra el Milan en el partit en què es pot decidir qui serà el primer de grup de la Lliga de Campions. Un triomf a San Siro asseguraria al Barça ser primers, mentre que un empat deixaria els blaugranes al davant quan falta un partit. El matx arribarà calent per les últimes declaracions d'Ibrahimovic sobre Guardiola, amb qui es retrobarà.

3. Canvi de xip al camp del Getafe

El Barça torna dijous a Barcelona i dissabte al matí anirà fins a Madrid per jugar a les 10 de la nit al camp del Getafe. El mateix cap de setmana es juga el derbi de Madrid al Santiago Bernabéu.

4. Partit avançat pel Mundial

El dimecres 30 es juga el partit de Lliga que s'hauria de jugar el 18 de desembre. El Barça, però, serà al Japó amb el Mundial de Clubs, motiu pel qual el Rayo tornarà al Camp Nou el dimecres a un quart de 10 de la nit.

5. El Llevant i el cansament

L'equip revelació visitarà el Camp Nou acte seguit sense el cansament d'haver jugat entre setmana. I el conjunt granota planteja partits molt físics, un repte per al Barça.

6. Tancar la fase de grups a Europa

De nou partit entre setmana, amb la visita del BATE, partit que pot ser rutinari si s'ha guanyat a San Siro i l'equip ja és primer de grup.

7. El gran clàssic al Bernabéu

El gran partit, encara sense horari. A part de la rivalitat entre els dos equips, possiblement estarà en joc el liderat de Primera. El Barça vol jugar el gran clàssic dissabte (o fins i tot divendres) per acte seguit poder volar directament al Japó i tenir més temps per aclimatar-se al canvi horari i jugar en condicions el Mundial de Clubs.

8. Superar la primera prova al Japó

Tres o quatre dies després d'haver arribat al Japó, el Barça afronta la semifinal del Mundial de Clubs.

9. La final de Yokohama

El dia 18 és la data de la gran final del Mundial de Clubs, final que gairebé tothom espera que sigui entre els blaugranes i el Santos.

10. Tancar l'expedient de la Copa

I, per acabar l'any, partit de tornada de la Copa amb l'Hospitalet el dimecres 21.

stats