LLIGA ACB
Esports 19/08/2011

El Joventut traspassa Josep Franch al Múrcia

àlex Gozalbo
2 min
Josep Franch ha guanyat aquest estiu la medalla d'or a l'Eurobàsquet sub-20.

BadalonaEl Fiatc Joventut de Badalona començarà dimecres la pretemporada en una atípica situació ja que, després de traspassar Josep Franch a l'UCAM Múrcia, tan sols compta amb cinc jugadors per al primer equip.

Salva Maldonado, que agafa el relleu de Pepu Hernández a la banqueta, només té confirmada la presència de Jordi Trias, Henk Norel, Pere Tomàs, Nacho Llovet i David Jelinek.

A tan sols 50 dies del primer partit de l'ACB, que el Fiatc Joventut jugarà a Manresa, la resta de jugadors estan per arribar. Llovet, a més, va passar pel quiròfan a finals de juliol per tal de solucionar els seus problemes al menisc del genoll dret.

El Fiatc Joventut ingressarà poc més de 100.000 euros pel traspàs de Josep Franch, que ha signat un contracte amb l'UCAM Múrcia per tres temporades. El base tindrà com a entrenador Luis Guil i compartirà les tasques de direcció amb Pedro Rivero.

"És un jugador amb una gran potència física. Molt hàbil en la passada i en el bot. Capaç de penetrar i finalitzar amb una esmaixada. Compleix amb els requisits que van bé als equips de Luis Guil, ja que juga molt bé el bloqueig directe i pot anotar. Sens dubte, és un base amb una projecció enorme i que esperem tenir molts anys a Múrcia", assegura Paco Guillem, director esportiu del club.

Dues versions del fitxatge

La Penya va fer públic ahir un comunicat en què assegura que "tot i que el desig del club era que el jugador Josep Franch continués a l'entitat, seguint l'exemple d'altres notables jugadors del planter que van situar el Joventut al màxim nivell ACB, la reiterada voluntat del jugador de no continuar la carrera professional a Badalona ha fet decidir el club a negociar-ne el traspàs".

Josep Franch, per la seva banda, va escriure una emotiva carta per acomiadar-se dels aficionats del Fiatc Joventut en què va voler explicar: "La situació actual no m'és favorable per seguir a Badalona la temporada que ve. Sé que s'han dit moltes coses, però per sobre de tot vull remarcar que es tracta d'un aspecte purament esportiu: necessito afrontar nous reptes, assumir responsabilitats, implicar-me cada dia en situacions en què no m'he trobat mai fins ara i fer un pas endavant".

stats