ESPANYOL
Esports 16/04/2011

El substitut de Callejón, gairebé al sac

Natalia Arroyo
2 min
Albín no és un golejador de grans xifres però té un perfil que agrada molt a Pochettino.

Barcelona.José Callejón és un dels jugadors de la plantilla de l'Espanyol amb millor cotització en el mercat i el club ja s'ha posat en marxa per trobar-li recanvi de cara a la pròxima temporada, assumint que l'extrem andalús rebrà bones ofertes aquest estiu i abandonarà la disciplina blanc-i-blava amb tota probabilitat.

Segons va confirmar el conseller Germán de la Cruz a RAC 1, són dos els jugadors que ja estan pràcticament fitxats: Juan Albín, davanter del Getafe de 24 anys i Adrián Luna, extrem del Defensor Sporting Club de l'Uruguai, de 19. Amb aquestes dues incorporacions, una de consolidada a la Primera Divisió i l'altra una aposta de futur, es cobriria el buit que deixaria Callejón. El 8 periquito és un dels homes claus en l'onze titular de Pochettino des de l'arribada del tècnic argentí: ha participat en 30 dels 31 partits de Lliga de l'Espanyol (se'n va perdre un per sanció) i ha marcat sis gols.

Segons De la Cruz, totes dues operacions estan molt avançades i en qüestió d'hores s'acabaran de perfilar els últims detalls. A falta de la confirmació oficial del club, alguns mitjans han filtrat algunes xifres i l'Espanyol pagaria prop de tres milions d'euros al Getafe per aconseguir els serveis d'Albín, mentre que el jove de 19 anys, Adrián Luna, vindria per un preu pròxim al milió i mig d'euros.

El rumor

Ja fa algunes setmanes que s'insinua l'interès del Reial Madrid per fitxar Callejón. El jugador, però, ha assegurat que no vol sentir a parlar d'ofertes fins que acabi la temporada. El club, però, no vol perdre el temps i ja s'ha assegurat dues peces per reforçar la plantilla.

Albín és un d'aquells davanters centre que assegura alguna cosa més que gols. El seu millor registre amb el Getafe són 7 gols en les campanyes 2007/08 i 2008/09, en què va participar en més de trenta partits. Toca bé de cara, genera espais i, tot i la seva irregular implicació defensiva, ofereix alternatives en atac, ja que es pot adaptar al joc de mitja punta i en banda, on està més incòmode.

Pel que fa a Adrián Luna és una jove promesa de 19 anys que va lluir amb l'Uruguai en el Campionat Sud-americà Sub-20 disputat al Perú entre els mesos de gener i febrer, en què va marcar tres gols en nou partits i va ser escollit un dels tres jugadors més destacats del torneig, amb Neymar i Iturbe .

stats