EL MILLOR DEL PARTIT
Esports 07/04/2011

I sort que no tenia permís de paternitat

Andrés Iniesta va fer un partit rodó just quatre dies després de ser pare: va obrir el marcador als dos minuts, va fer l'assistència del 2-0 a Alves, va fer un recital de detalls tècnics, i va forçar la targeta.

Albert Solé
Leo Messi i Andrés Iniesta celebren el primer gol del manxec amb el capità del Xakhtar, Srna, impotent a terra. Només era el minut 2 de joc.

Barcelona.Us imagineu que Andrés Iniesta arriba a demanar a Guardiola els 15 dies de permís per paternitat després que dissabte a la nit fos pare per primer cop? Per sort els futbolistes no es regeixen per les regles de la resta de treballadors -els seus sous tampoc són com els de la resta de mortals-, ja que si no els aficionats del Barça, i del futbol en general, s'haurien perdut el partidàs d'ahir a la nit al Camp Nou, amb el primer gol, l'assistència fabulosa del segon, i un catàleg de controls i conduccions que feien caure la bava.

Sobre la pissarra, Andrés Iniesta tornava a començar el partit partint des de l'extrem, com va fer en la primera part del partit a Vila-real, però mai va jugar com a tal, sinó que es va moure amb tota la llibertat per la mitja punta, sense fer-se nosa amb Messi. De fet, en la primera jugada del partit, Messi va posar una pilota dins de l'àrea, un defensa ucraïnès va intentar rebutjar-la i el que va fer va ser assistir a Iniesta que, sol davant Pyatov, va superar-lo pel pal curt. Era tot just el minut 2 de joc i Iniesta tornava a marcar un gol en la Lliga de Campions. L'anterior diana del manxec tothom la recorda -i ell més que ningú-, va ser el gol històric que va marcar en el temps afegit de les semifinals de la Champions de l'any del triplet a Stamford Bridge. Aquell dia es va tornar boig en la celebració corrent com un esperitat amb la samarreta groga a la mà. Ahir, però, la celebració va ser per a la Valèria -la seva filla- ficant-se el dit a la boca en forma de xumet. Iniesta no es va quedar només amb el gol, sinó que va regalar a la filla un partit rodó, ple de detalls tècnics que només poden fer els escollits, com l'assistència a Alves en el segon gol, amb un canvi de joc de punta a punta del camp increïble.