VALLPARADÍS
Esports 12/11/2012

El somni del president que no ho volia ser

àlex Gozalbo
2 min

El Fort Lesley J. McNair va ser creat l'any 1791 amb la intenció de servir de primera defensa de Washington, la capital dels Estats Units. Gairebé dos segles i mig després, la península, que és a la confluència dels rius Potomac i Anacostia, ha perdut el seu valor estratègic i s'utilitza com a seu del districte militar de l'exèrcit de Washington i de la Universitat Nacional de Defensa.

Si algú vol atacar els Estats Units no començarà pel fort, on ara tan sols es fan tasques d'investigació històrica i conservació d'arxius militars. A Barack Obama, que dimarts va ser reelegit president del seu país, el lloc li agrada per la seva pista de bàsquet. Com que els seus responsables de seguretat li han prohibit participar en partits al carrer, de tant en tant fa trucar a alguns jugadors famosos i organitza un enfrontament amistós.

Així ho va fer el 4 d'agost del 2010, quan va convocar Pau Gasol. L'aler pivot català no era, ni de bon tros, l'esportista més famós d'un partit que LeBron James, Dwyane Wade, Kobe Bryant, Derrick Rose i Melo Anthony tampoc es van perdre. Entre els convocats, a més, algun exjugador com Magic Johnson i Bill Russell i alguna noia del nivell de Maya Moore.

Barack Obama no es bota la pilota al peu, però tampoc s'hauria guanyat mai la vida amb el bàsquet. El president va arribar a disputar amb l'institut de Punahou (Hawaii) les finals estatals de l'any 1979. Aleshores portava el dorsal 23 i era conegut com a Barry O'Bomber. De la seva trajectòria posterior, no se'n sap res. Els jugadors professionals de la NBA que han compartit pista amb ell es limiten a dir que és esquerrà. N'hi ha que van contribuir a la seva campanya electoral amb una donació de 5.000 euros. Mentre Mitt Rommey es deixava veure per almenys deu ciutats entre Cleveland i Boston, Barack Obama va passar el dia de les eleccions jugant a bàsquet amb Scottie Pippen a Chicago, on va organitzar un partit de 48 minuts amb àrbitres i marcador. "No és tan bo com es pensa i tan sols ataca per l'esquerra", bromeja David Stern, el comissionat de la NBA.

Barack Obama torna a ser el president dels Estats Units, un dels càrrecs amb què tothom somia. Ell, en canvi, hauria preferit ser una altra cosa a la vida. Almenys així ho va deixar escrit a l'anuari del seu institut. "Quan sigui jugador professional de bàsquet i demani més diners al meu equip, et trucaré", va posar a l'espai d'un company que aspirava a ser advocat i que encara espera que soni el mòbil.

stats