LLIGA
Esports 28/01/2013

El soci mimarà Valdés fins al final

Natalia Arroyo
3 min
Víctor Valdés va ser ovacionat pel públic del Camp Nou, que va corejar el seu nom 
 En diversos moments del partit contra l'Osasuna.

BARCELONAEl Camp Nou mimarà Víctor Valdés fins que marxi. Cada dia que el porter del Barça es posi els guants per sortir a la gespa a defensar l'escut blaugrana, l'afició li donarà suport. Com sempre ha fet. O, fins i tot, una mica més, ara que sap que deixarà de tenir-lo a la plantilla d'aquí una temporada i mitja (o potser a partir d'aquest estiu). "Que se l'aplaudeixi és el que es mereix", resumeix el soci Antonio Castillo des de la llotja de l'estadi. També Leo Messi, després del partit, va agrair al públic la rebuda que va donar-li al que ell considera "el millor porter de la història del Barça i un dels millors del món".

Els 65.594 espectadors que ahir van presenciar la golejada del Barça contra l'Osasuna van ovacionar Valdés quan, des de megafonia, es va pronunciar el seu nom en l'alineació titular. "És bonic que el públic reconegui al Víctor el que ha fet", va comentar Mascherano en zona mixta. El mateix Valdés va escriure a la seva pàgina de Facebook que estava "molt agraït pel suport de la grada".

"Ja vaig comentar que no tenia cap dubte que l'afició sabria comportar-se -va dir Jordi Roura des de la sala de premsa-. El Víctor ha tingut la rebuda que es mereix i espero que sigui la mateixa fins que estigui amb nosaltres. No hi ha d'haver dubtes sobre això", va sentenciar.

I és que la gent tenia ganes de demostrar que entén la seva decisió de marxar a partir del 30 de juny del 2014 i que l'assumeix amb normalitat i maduresa. "És la seva decisió i no podem fer res més que respectar-la", comenta Josep Domínguez, soci i exjugador del planter del Barça. Ell, però, retreu a Valdés que hagi decidit comunicar oficialment la seva postura amb la temporada en joc, quan encara queda un any i mig de contracte. "S'hauria d'haver trobat una fórmula amb la directiva per silenciar aquest tema uns mesos més i dir-ho més tard", suggereix.

És el mateix que critiquen altres socis, molestos amb el moment i la manera com Valdés ha transmès que vol seguir fent carrera lluny del Barça. "Em va afectar molt", confessa Castillo, que afegeix: "Crec que no era el moment de comunicar-ho. Ara que ens estava anant tot tan bé..."

"Guardiola va esperar gairebé fins al final de temporada per no fer mal al club", compara Jordi Romaguera. Aquest soci i veí de l'Hospitalet de Llobregat creu que "se li han d'agrair els serveis prestats" però tampoc creu que "sigui el millor porter que hagi tingut el club en la seva història". "Ho és Antoni Ramallets, i és just que ho recordem".

Alexandra Casas no ha vist jugar Ramallets i pràcticament només ha conegut la porteria del Barça amb Valdés sota els pals. La jove seguidora és dels que creuen que dir-ho ara és bo perquè "esperar fins al final hauria sigut un cop massa dur per a la gent".

Marge per fitxar

Saber-ho ja, a més, permet preparar millor el relleu de Valdés. I aquesta és la part més complicada per als socis blaugranes, que no acaben de confiar en els joves que pugen del filial. "No veig que a casa en tinguem cap com el Víctor", analitza Castillo. Casas ni tan sols es refia de Pinto per ser el porter titular cada setmana i molts apunten als joves de La Masia com els possibles segons. "Però fins que tinguin una mica de rodatge hauríem de buscar algú de fora i fitxar-lo perquè jugui ja", soluciona Romaguera. A més, la seva aposta és fer l'operació aquest estiu i vendre Valdés "per mirar de treure uns quants diners".

stats